Udrea: Am fost acuzata pe nedrept ca santajez presa

Vineri, 07 August 2009, ora 17:24
1409 citiri
Udrea: Am fost acuzata pe nedrept ca santajez presa

Ministrul Turismului, Elena Udrea, se plange ca a fost acuzata ca ar fi santajat presa, refuzand sa publice numele ziaristilor care au beneficiat de diurne din partea ministerului pe care il conduce.

"Am fost acuzata de lucruri extrem de grave, pe care nu le-am savarsit niciodata, care nu au nicio legatura cu realitatea. Astfel, am fost acuzata ca as fi savarsit o infractiune, si anume ca as fi santajat presa, refuzand sa public numele ziaristilor care au fost prezenti, pe cheltuiala ministerului, la actiuni de promovare a turismului in strainatate.

Sunt lucruri extrem de grave, pe care nu le-am savarsit niciodata", se arata intr-o scrisoare deschisa a Elenei Udrea, care face referire la editorialul "Teatru scurt cu Udrea si Turcescu", semnat de Mircea Marian si publicat de Evenimentul Zilei.

Ministrul se disculpa, sustinand ca nu a existat nicio situatie in care sa fi incercat sa obtina avantaje de la vreun ziarist spunandu-i sau macar sugerandu-i acestuia ca ar avea legatura cu lista.

"Consider ca o discutie de acest gen, de culpabilizare a ziaristilor care au scris sau au relatat despre promovarea turistica a Romaniei si despre pozitionarea tarii noastre fata de alti actori din aceasta industrie, discutie initiata tot de mass-media in contextul atacurilor politice care ma vizeaza, este o dovada de ipocrizie a celor care o genereaza.

Personal le multumesc ziaristilor care au scris, cu bune si rele, dar cu buna-credinta, despre turism, din 2001 incoace, si le cer scuze daca au de suferit din cauza luptei politice in care, in acest moment, ministrul Turismului este o tinta", continua scrisoarea Elenei Udrea.

In acest context, Elena Udrea solicita ziarului "Evenimentul Zilei", precum si autorului articolului, ca, in termen de 24 de ore, sa publice numele ziaristilor santajati de ea si sa faca dovada acestui santaj, iar in caz contrar, sa publice scuzele pe care i le datoreaza.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Elena Udrea, #santaj presa, #acuzatie santaj , #ministrul Dezvoltarii si Turismului