Udrea: Am returnat banii primiti de la RA-APPS, minus taxe si impozite

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 13:04
1981 citiri
Udrea: Am returnat banii primiti de la RA-APPS, minus taxe si impozite

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, ca a returnat banii primiti de la RA-APPS ca onorarii pentru prestatia facuta in calitate de avocat, minus taxele si impozitele aferente.

Ministrul Turismului a intervenit telefonic la Antena 3 pentru a clarifica situatia cu privire la informatiile publicate de Jurnalul National. Potrivit celor de la "Jurnalul National", Elena Udrea nu ar fi returnat toti cei 2,3 miliarde de lei vechi primiti de la institutia de stat, ci doar 146.500 de lei (1,46 miliarde de lei).

"In 2008 am decis sa returnez onorariile incasate legal ca avocat de la RA-APPS, atunci cand PSD incerca sa impuna o initiativa legislativa prin care vilele sa se vanda prin negociere directa cu chiriasul, iar chiriasul era Mircea Geoana. Am decis sa returnez onorariile incasate cu an inainte si nu cunosc niciun avocat din zecile de mii care exista, care fi dat vreodata inapoi un leu incasat de la stat", a declarat Elena Udrea, la Antena 3.

"Doamna Elena Udrea a returnat onorariile primite de la RA-APPS, in suma de 146.500 lei, suma ce a fost stabilita de o comisie de evaluare numita prin decizie a Directorului General, si asupra careia s-au purtat discutii. Pentru serviciile prestate RA-APPS nu poate intra in posesia banilor din moment ce serviciile au fost efectuate", au declarat cei de la RA-APPS.

Institutia sustine ca nu poate intra in posesia banilor returnati, pentru ca nu exista procedura legala prin care institutia poate intra in posesia unor sume platite pentru servicii deja efectuate.

Banii lipsa sunt taxele si impozitele

Elena Udrea sustine ca banii lipsa, pana la 2,3 miliarde de lei vechi reprezinta taxele si impozitele aferente sumei totale, care intrasera deja in contul statului.

"Eu puteam foarte bine sa pastrez acele onorarii. Toti banii, mai putin taxele si impozitele platite statului, au fost returnati, asta reiese din discutiile purtate in scris cu RA-APPS. Este evident ca taxele si impozitele nu au fost returnate pentru ca ajunsesera deja in contul statului. De la 2,3 miliarde 1,46 de miliarde sunt taxele si impozitele", sustine Udrea, adaugand ca a primit chitanta pentru banii pe care i-a dat inapoi si ca returnarea este cuprinsa in documente aflate la cabinetul de avocatura si la RA-APPS.

Elena Udrea a declarat, in 2008, ca returneaza banii primiti de la RA-APPS, desi sustinea ca toate contractele sale au fost legale.

Citeste si:
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Ludovic Orban a declarat marți, 27 septembrie, că Florin Cîţu nu mai poate fi desemnat din nou premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în cazul în care trece moţiunea de cenzură....
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Premierul Florin Cîţu a susţinut marţi, 28 septembrie, că preşedintele Senatului, Anca Dragu, ar trebui să demisioneze din funcţie, după ce Curtea Constituţională va publica motivarea...
Sursa: Ziare.com