Udrea: Brandul turistic al Romaniei a fost inregistrat la OSIM si la OHIM

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 18:33
2346 citiri
Udrea: Brandul turistic al Romaniei a fost inregistrat la OSIM si la OHIM
Foto: Arhiva

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca identitatea vizuala a brandului turistic al Romaniei a fost inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) si la OHIM, fiind declarata originala si unica.

"Pe 28 octombrie, logoul turistic a trecut si de OHIM (The Office of Harmonization for the Internal Market, organism european n.r.). Il vom folosi in toate campaniile viitoare", a spus Elena Udrea. Totodata, creatia vizuala a brandului a fost inregistrata si pe alte piete internationale.

Aceasta a precizat si ca MDRT a primit un raspuns acum patru saptamani de la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), prin care brandul turistic de tara a fost declarat original si unic si este astfel inregistrat oficial de minister la acest organism.

De asemenea, ministrul Elena Udrea a precizat ca Tom Nulens (despre care presa a scris ca ar fi fost creatorul unei frunze similare folosita de o firma din Marea Britanie, n.r.) a trimis o scrisoare catre MDRT, in care declara ca frunza din creatia grafica aferenta brandului turistic este un desen original si ca nu-i apartine.

Elena Udrea promoveaza turismul romanesc pe Facebook

Identitatea vizuala a brandului de turism al Romaniei este formata din izotip (frunza), slogan ("Explore the Carpathien Garden") si logotip (scrisul Romania).

Brandul turistic al tarii a fost lansat pe 29 iulie la Shanghai, in China, la Expo 2010. In mass-media a fost remarcata asemanarea dintre frunza din noul logo de promovare turistica a Romaniei si logo-ul unui proiect de transport international. Ministrul Elena Udrea a declarat, in legatura cu zvonurile aparute privind plagiatul logo-ului, ca intreg conceptul a fost cumparat cu toate drepturile de autor si ca situatia este legala.

Realizarea brandului turistic a costat 894.970 de euro, iar pentru brandul de tara vor fi cheltuite 75 de milioane de euro pana in 2013, aceasta finantare fiind exclusiv europeana.

Citește și:
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacționat rapid joi seară, 29 septembrie, după de Sorin Cîmpeanu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Educației. ”Un plagiator...