Udrea: Brandul turistic al Romaniei a fost inregistrat la OSIM si la OHIM

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 18:33
2315 citiri
Udrea: Brandul turistic al Romaniei a fost inregistrat la OSIM si la OHIM

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca identitatea vizuala a brandului turistic al Romaniei a fost inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) si la OHIM, fiind declarata originala si unica.

"Pe 28 octombrie, logoul turistic a trecut si de OHIM (The Office of Harmonization for the Internal Market, organism european n.r.). Il vom folosi in toate campaniile viitoare", a spus Elena Udrea. Totodata, creatia vizuala a brandului a fost inregistrata si pe alte piete internationale.

Aceasta a precizat si ca MDRT a primit un raspuns acum patru saptamani de la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), prin care brandul turistic de tara a fost declarat original si unic si este astfel inregistrat oficial de minister la acest organism.

De asemenea, ministrul Elena Udrea a precizat ca Tom Nulens (despre care presa a scris ca ar fi fost creatorul unei frunze similare folosita de o firma din Marea Britanie, n.r.) a trimis o scrisoare catre MDRT, in care declara ca frunza din creatia grafica aferenta brandului turistic este un desen original si ca nu-i apartine.

Elena Udrea promoveaza turismul romanesc pe Facebook

Identitatea vizuala a brandului de turism al Romaniei este formata din izotip (frunza), slogan ("Explore the Carpathien Garden") si logotip (scrisul Romania).

Brandul turistic al tarii a fost lansat pe 29 iulie la Shanghai, in China, la Expo 2010. In mass-media a fost remarcata asemanarea dintre frunza din noul logo de promovare turistica a Romaniei si logo-ul unui proiect de transport international. Ministrul Elena Udrea a declarat, in legatura cu zvonurile aparute privind plagiatul logo-ului, ca intreg conceptul a fost cumparat cu toate drepturile de autor si ca situatia este legala.

Realizarea brandului turistic a costat 894.970 de euro, iar pentru brandul de tara vor fi cheltuite 75 de milioane de euro pana in 2013, aceasta finantare fiind exclusiv europeana.

Citeste si:
PNȚCD vrea alianță cu paritidul lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a primit „medalia omagială Iuliu Maniu”
PNȚCD vrea alianță cu paritidul lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a primit „medalia omagială Iuliu Maniu”
Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a anunțat că pregătește o alianță politică cu Alianța pentru Patrie (APP), partid format în jurul fostului lider PSD Liviu Dragnea. Mai mult,...
Ciolacu anunță noi măsuri fiscale. Sunt vizate taxele și impozitele
Ciolacu anunță noi măsuri fiscale. Sunt vizate taxele și impozitele
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, la sediul PSD, că sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le ia coaliţia, pe care şi să le prezinte până la 1 iunie. Codul...