Udrea catre constructori: Daca cineva mai foloseste numele meu, anuntati DNA

Joi, 04 Martie 2010, ora 20:34
4290 citiri
Udrea catre constructori: Daca cineva mai foloseste numele meu, anuntati DNA
Foto: Ziarul Financiar

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, vrea sa lamureasca cat de bine posibil faptul ca nu a fost implicata in niciun fel in arestarea primarului Craiovei Antonie Solomon.

Astfel, intr-o postare pe blogul personal, Elena Udrea arata ca s-a saturat ca numele ei sa fie implicat in astfel de scandaluri, sfatuindu-i pe toti constructorii Romaniei ca, in cazul in care aud numele sau invocat intr-un proces de licitatie, sa sesizeze imediat Directia Nationala Anticoruptie.

"Asa cum i-am anuntat astazi (joi, n.red.) si pe toti constructorii din Romania in cadrul unui simpozion, daca cineva invoca numele meu intr-un proces de licitatie, le cer sa faca un singur lucru - sa anunte DNA.

Pentru ca nu am niciun interes in vreo firma de constructii si nu fac nicio interventie in vreun proces de licitatie si vreau ca aceste lucruri sa fie clare. De aceea vreau sa pun capat oricaror speculatii intr-un mod cat mai ferm. Singurul meu interes este ca lucrurile sa mearga bine, ca proiectele pe care le am ca ministru sa reuseasca", a scris Udrea.

Elena Udrea vrea sa o dea in judecata pe Lia Olguta Vasilescu

Ii voi da in judecata pe toti care calomniaza

Ministrul a avut un sfat si pentru toti cei care au diverse acuzatii la adresa: sa sesizeze autoritatile statului in loc sa "calomnieze" la televizor.

In caz contrat, ministrul ii asigura ca ii va da pe toti in judecata, pentru ca era in care functiona principiul "calomniati, calomniati ca ceva, ceva, tot ramane" s-a incheiat.

"Recomandarea mea puternica, pentru toti cei care intentioneaza de acum inainte sa sa profereze alegatii la adresa mea, este ca inainte sa inceapa sa vorbeasca sa urmeze calea institutionala corecta. In aceasta tara exista Parchet, exista DNA, exista institutii care au ca sarcina sanctionarea oricarui om politic pentru implicarea in actiuni sau afaceri suspecte.

Prin urmare, cine isi asuma responsabilitatea acuzatiilor, sa aduca aceste acuzatii in fata institutiilor. Nu sa lanseze speculatii calomnioase, pe care in prima zi le retracteaza cu jumatate de gura, ca peste o saptamana sa le reia ca adevaruri, urmand strategia, 'calomniati, calomniati ca ceva, ceva, tot ramane'.

Iar pentru cei care vor continua sa lanseze calomnii, pe care sa le sustina cu zambetul pe buze pe ecranelor televizoarelor, pe principiul ca 'unde au mers 1.000 de calomnii despre Elena Udrea, mai merge una' am un singur avertisment: ii voi da in judecata si voi urma calea legala pana la capat", mai scrie Elena Udrea.

Reactia ferma a Elenei Udrea vine dupa ce senatoarea PSD Lia Olguta Vasilescu a spus ca ministrul ar fi in spatele arestarii primarului Craiovei, Antonie Solomon. Udrea a anuntat ca o va da in judecata pe Vasilescu.

#Elena Udrea Olguta Vasilescu, #Elena Udrea Antonie Solomon, #Udrea constructori DNA licitatii , #ministrul Dezvoltarii si Turismului