Udrea crede ca turismul medical va tine doctorii romani in tara

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 08:37
2126 citiri
Udrea crede ca turismul medical va tine doctorii romani in tara

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, militeaza pentru dezvoltarea turismului medical in Romania si spune ca odata cu dezvoltarea acestei ramuri doctorii vor avea un motiv in plus sa ramana in tara, deoarece vor avea posibilitatea sa castige mai multi bani.

"Serviciile medicale din Romania sunt cu siguranta mult mai ieftine decat in alte tari, iar calitatea este comparabila. Presa a difuzat destul de multe stiri despre straini veniti in Romania pentru a se opera sau pentru a avea diverse interventii stomatologice. E un fenomen in plina dezvoltare (crestere de aproape 30% la nivel global in fiecare an) si are un potential benefic.

Atat pentru stat, cat si pentru medici. Pentru stat, din perspectiva turismului efectiv inregistrat. Pentru medici, pentru ca ofera posibilitatea unor castiguri suplimentare", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Ministrul crede ca principala componenta a turismului medical o reprezinta turismul balnear.

"In aceasta logica si dat fiind faptul ca avem potentialul de a concentra o treime din statiunile balneoclimaterice europene, trebuie facute investitii serioase si reconditionate toate centrele de acest tip care se gasesc pe teritoriul Romaniei.

Pentru o prima etapa, au fost selectate 10 zone sa fie incluse in categoria statiunilor balneoclimterice unde ar urma sa se directioneze fonduri pentru investitii substantiale. Acestea: Baile Olanesti, Covasna, Baile Felix, Sovata, Techirghiol, Amara, Baile Herculane, Baile Govora, Calimanesti-Caciulata si Ocna Sibiului", mai noteaza ministrul de resort.

Udrea: Turismul medical va ajunge 500 de milioane de euro in 2015

Turismul medical se va ridica la 500 de milioane de euro in 2015, a declarat, joi, Udrea, la evenimentul de semnare a protocolului de colaborare interinstitutionala pentru promovarea si dezvoltarea turismului medical, la care au participat si Cseke Attila, ministrul Sanatatii, si Daniel Funeriu, ministrul Educatiei.

I.U.

Citeste si:
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...