Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Udrea, de partea lui Oprescu: Lucrarile la Diametrala Nord-Sud vor fi deblocate

Sambata, 16 Iulie 2011, ora 15:53
1950 citiri
Udrea, de partea lui Oprescu: Lucrarile la Diametrala Nord-Sud vor fi deblocate

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, sustine ca lucrarile la Diametrala Nord-Sud vor fi deblocate, gratie unei medieri pe care a facut-o intre Primaria Municipiului Bucuresti si ONG-urile grupate in Asociatia "Salvati Bucurestiul", care se opuneau proiectului.

"Cu totii au cazut de acord asupra rolului important pe care l-ar avea aceasta lucrare de infrastructura in descongestionarea traficului din centrul Capitalei. Pornind de la elementul central - utilitatea proiectului, care nu a fost contestata de nimeni -, a fost mult mai simplu de vazut in ce masura doleantele principalelor parti beligerante (Municipalitatea si societatea civila) pot fi armonizate.

Surpriza foarte mare pentru toata lumea a fost lejeritatea cu care s-a ajuns la un acord. Semn ca intalnirea pe care am mediat-o era absolut necesara", scrie Elena Udrea pe blog.

Pentru a nu mai exista discutii privind respectarea sau nu a elementelor cuprinse in proiect, Udrea sustine ca s-a stabilit infiintarea unui grup de lucru care va monitoriza lucrarile.

In ceea ce priveste Hala Matache, practic principala cladire monument istoric fata de soarta careia ONG-utile isi exprimasera ingrjorarea, in urma discutiilor, s-a ajuns la ideea unui concurs de solutii privind modul in care ar urma sa fie protejata.

"Aceasta fie va fi mutata din loc cu aproape 10 metri, fie va fi ocolita. De asemenea, avem in vedere si realizarea unor proiecte de regenerare urbana a zonei pe unde va trece Diametrala: Gara de Nord - Matache - Calea Victoriei. De preferat, prin proiecte in care se vor accesa fonduri europene, pentru ca se pare ca si Primarul General a inteles utilitatea pe care pot sa o aiba acesti bani", completeaza Udrea.

Aceasta nu va fi insa singura intalnire intre ministru, Primarie si ONG-uri, o noua intrunire urmand sa aiba loc peste doua saptamani, moderata tot de MDRT.

"In calitate de ministru al Dezvoltarii, nu ma voi opune niciodata proiectelor bune pentru Bucuresti, fie ca ele vin de la Primarul General, fie ca ele vin din zona altor forte politice din Capitala. Diametrala Buzesti-Uranus poate functiona ca un exemplu pentru mediul politic despre ce rezultate poate sa aduca dialogul constructiv", a conchis Udrea.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Udrea diametrala, #Udrea Oprescu Diametrala Nord Sud, #lucrrai Diametrala Nord Sud , #ministrul Dezvoltarii si Turismului