Udrea: Derulam cele mai importante investitii in infrastructura din ultimii 20 de ani

Sambata, 16 Aprilie 2011, ora 13:14
1428 citiri
Udrea: Derulam cele mai importante investitii in infrastructura din ultimii 20 de ani
Foto: Arhiva

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Elena Udrea, a declarat, sambata, la Botosani, ca Romania deruleaza cele mai importante investitii in infrastructura din ultimii 20 de ani.

Aceasta a sustinut ca nevoile de finantari pentru investitii sunt atat de mari, incat, in ciuda sumelor mari alocate, peste zece ani vor mai ramane lucrari de executat.

"La nevoile de investitii in infrastructura pe care le are Romania probabil ca daca inca zece ani de aici incolo vom investi in infrastructura tot mai avem cate ceva de facut. Important este ca se intampla lucruri care nu s-au intamplat niciodata in ultimii 20 de ani. Este o concentrare uriase de efort si de resurse pentru a asigura realizarea acelor proiecte care stateau prin sertare de ani de zile si nu isi gaseau finantare", a afirmat Udrea.

Oficialul MDRT sustine ca prioritatea sa si a Guvernului in acest moment o reprezinta absorbtia fondurilor europene. Udrea, care a vizitat doua obiective de investitii cu fonduri europene, a dat Botosaniul ca exemplu in ceea ce priveste implementarea proiectelor cu finantare de la Uniunea Europeana.

"Este un exemplu la Botosani ca daca echipa de la Primarie munceste si o face cu o buna pregatire reuseste sa creeze proiecte care pot fi finantate din fonduri europene. Un exemplu pentru toate celelalte comunitati si o bucurie pentru ministerul pe care il conduc, pentru ca tinta noastra este anul acesta sa terminam de contractat toate cele 4,3 miliarde de euro pe care le avem pe POR si, desigur, sa crestem procentul platilor facute, astfel incat sa reusim sa accesam toti banii europeni pana la termenul pe care il avem si anume contractate 2013, plati 2015", a mai afirmat Udrea.

Elena Udrea si premierul Emil Boc au vizitat, sambata, la Botosani, Casa Ventura, o cladire monument reabilitata cu fonduri europene, dar si un santier al Primariei municipiului Botosani inclus intr-un proiect de reabilitare urbana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea ministru, #Elena Udrea infrastructura , #ministrul Dezvoltarii si Turismului
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Cred ca vom avea parte de surprize placute ; de o redresare economica rapida , urmata de o crestere economica pe investitii -- nu pe consum cu buletinul .