Udrea, despre strategia USL pe turism: PSD a mai avut una - privatizarea frauduloasa

Sambata, 27 August 2011, ora 12:24
1074 citiri
Udrea, despre strategia USL pe turism: PSD a mai avut una - privatizarea frauduloasa

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a ironizat strategia pe turism a Uniunii Social Liberale, spunand ca se refera doar la fumat si la cazinouri, dar si ca strategia PSD intre 2001 si 2004 a fost sa privatizeze fraudulos hoteluri si statiuni.

"Am auzit ca USL a incercat sa faca un program pentru turismul romanesc! Uau! Altul(?), m-am gandit! Pai nu a mai facut PSD unul, intre 2001-2004, cu care au marcat profund soarta turismului romanesc?! Programul Guvernului Adrian Nastase referitor la turism a insemnat privatizarea frauduloasa a infrastructurii turistice.

Asa au ajuns zeci de hoteluri pe mana unor pesedisti fruntasi ori a unor acoliti ai lor, pe preturi de nimic si fara nicio obligatie legata de desfasurarea activitatii de turism. Asa a fost distrusa statiunea considerata "perla Banatului", Baile Herculane cumparata pe numai 1,5 milioane de dolari de deputatul PSD Iosif Armas in 2001. Hoteluri renumite aflate in cladiri monumente istorice au fost lasate sa se degradeze, fiind astazi abandonate si gata sa se prabuseasca", a scris Elena Udrea pe blog.

Ministrul Turismului a vorbit si despre propunerile programului USL, amintind ca primarul Constantei, Radu Mazare, nu a fost in stare sa aiba grija nici macar de Cazinoul din orasul pe care il conduce.

"Propunerile lor orientate numai catre litoral sunt in numar de trei. Sa se poata fuma in voie oriunde si oricand - cred ca asta este cea mai superficiala propunere pe care am auzit-o vreodata. Sincer, nu m-am gandit niciodata ca tigarile ar putea fi salvarea litoralului romanesc.

A doua propunere prevede ca litoralul sa fie intesat de cazinouri. Ceea ce mi se pare de-a dreptul ironic, avand in vedere ca Radu Mazare nu a fost in stare sa rezolve nici macar problema Cazinoului din orasul sau si a fost nevoie sa intervina ministerul pe care il conduc.

In final, elementul cel mai important este gestionarea plajelor de catre administratiile locale. Sigur, durerea cea mai mare a primarului de Constanta: sa lase sa se construiasca pe plaja! Ca doar sa obtii o autorizatie pentru un hotel ori un bloc de apartamente pe plaja n-o fi ieftin! Mai ales ca legea interzice. Dar uite ca in Mamaia, dar si in alte statiuni conduse de primari PSD, se poate.

Si eu spun ca plajele ar trebui sa fie in administrarea autoritatii publice locale, iar cele turistice ar trebui gestionate de hotelieri in primul rand. Dar deocamdata ele sunt prinse intr-un proiect cu finantare europeana, gestionat de ministerul Mediului prin Directia Apelor Romane Dobrogea-Litoral. Diferenta este ca o administrare de catre primarii ar face ca plaja sa fie fragmentata, in timp ce, la Consiliul Judetean, administrarea ar fi unitara", a mai scris Udrea.

In final, ministrul a scris: "USL sa vorbeasca despre turism cand va aduce inapoi hotelurile si toata baza materiala pe care le-a matrasit!"

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Elena Udrea turism USL, #Udrea Mazare cazinouri , #ministrul Dezvoltarii si Turismului