Udrea, despre subventia la caldura, comasarea alegerilor si pensiile nejustificate

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 19:44
1609 citiri
Udrea, despre subventia la caldura, comasarea alegerilor si pensiile nejustificate
Foto: Realitatea TV

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a admis, joi, ca nivelul pensiilor din Romania nu asigura un trai decent, insa a reiterat ca peste un milion de persoane primesc pensii pe nedrept.

"Nivelul pensiilor din Romania nu este unul care sa asigure un trai decent. Daca am vorbit despre faptul ca un milion de oameni primesc pensii fara sa aiba dreptul, sa stiti ca acest lucru este o realitate care s-a creat in ultimii 20 de ani", a declarat ministrul, aflat la Scoala de Vara a Tineretului Democrat Liberal de la Eforie Nord.

Sefa PDL Bucuresti a subliniat ca "avem localitati in care aproape toata populatia este asigurata social" si "exista pensionari la 40 de ani sau pensionari inchipuiti, care se pensioneaza inainte de termen pentru ca au reusit sa obtina un certificat care sa ateste ca sufera de o anumita boala".

Elena Udrea a subliniat ca intentioneaza ca in urmatoarea perioada "sa curatam sistemul, pe de o parte si sa crestem numarul de angajati, pe de alta parte".

In alta ordine de idei, ministrul Turismului a abordat si subiectul eliminarii subventiei la caldura, subliniind insa ca, in aceasta iarna 330.000 de familii vor primi ajutor de incalzire.

"In plus, scrie in lege ca primariile, la fel ca in anii trecut, pot sa dea ajutoare sau subventii la caldura. Exista un calcul care arata ca, daca doar jumatate din primarii vor da bani, factura nu va creste nici pentru cei care au venituri peste 786 de lei. (...) Primarii cheltuiesc bani pe lucruri inutile, amenajari care nu au niciun rost - flori puse iarna - apoi vin si cer bani de la Guvern. Trebuie sa existe si responsabilitate", a declarat Elena Udrea.

Oprescu a inchiriat Primaria de la greci, cu 3 milioane de euro

Pedelista a profitat de abordarea acestui subiect pentru a lansa acuzatii catre primarul Capitalei, Sorin Oprescu, caruia ii reproseaza ca a investit in proiecte care nu si aveau rostul.

Mai mult, Elena Udrea ii reproseaza edilului capitalei ca sediul Primariei este inchiriat "de la greci, pe trei milioane de euro, asa am citit in presa".

"Daca nu chletuim bani in felul asta, vom avea bani sa dam si la caldura", a apreciat pedelista.

Totodata, ministul Turismului a prezentat si avantajele cuplarii scrutinului pentru primarii si consilii judetene cu cel parlamentar.

"Ar avea logica sa se faca ambele alegeri odata. Ar ajuta foarte mult, pentru ca in noimbrie e deja frig, intuneric, se intuneca devreme, deci e greu sa faci campanii si sa scoti oamenii la vot. Pe langa economiile care se fac la buget, sunt convinsa ca, prin comasarea alegerilor ar veni mai multi oameni la vot. Eu cred ca este importanta si opinia oamenilor care vin la vot din convingere", a conchis Elena Udrea.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#elena udrea comsare alegeri, #udrea milion pensii nejustificate, #udrea alegeri comasate , #ministrul Dezvoltarii si Turismului