Udrea: Guvernul a dat dovada de foarte multa intelegere fata de Oprescu

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 15:08
2039 citiri
Udrea: Guvernul a dat dovada de foarte multa intelegere fata de Oprescu

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, sustine ca PD-L a oferit Capitalei "un buget functional" si apreciaza ca Guvernul condus de Emil Boc a dat dovada de foarte multa intelegere fata de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, finantandu-i Pasajul Basarab sau Stadionul National.

"Dupa o luna in care a refuzat sa intre in legalitate si a blocat astfel acceptarea bugetului la Ministerul Finantelor, dupa ce marti PD-L l-a somat sa convoace sedinta deindata pentru aprobarea bugetului, Oprescu a fost fortat sa isi corecteze erorile facute in transcrierea bugetului, asa cum fusese aprobat in Consiliul General la ultima sedinta", scrie Elena Udrea pe blog.

De asemenea, Udrea il critica pe Sorin Oprescu, pentru ca, spunea ea, acesta venise cu nenumarate studii de fezabilitate, pentru a i se aproba investitii noi, chiar daca nu asigura continuarea celor incepute deja.

"Dorea sa aiba macar o investitie demarata de el, chiar daca inutila sau inoportuna in prezent. Un bun gospodar isi dramuieste banii, nu sta cu mana intinsa in timp ce isi risipeste banii pe lucruri neimportante: ceasuri de aur, rate exotice, contracte de salubrizare incheiate cu incalcarea legii la preturi fabuloase etc.", apreciaza ministrul Turismului.

Pe de alta parte, sustine sefa PD-L Bucuresti, Guvernul condus de Emil Boc a dat dovada de "multa intelegere" pentru Oprescu, insa de acum inainte nu mai poate continua asa.

"Cred ca actualul Executiv a dat dovada de foarte multa intelegere fata de primarul Bucurestiului, finantandu-i Pasajul Basarab, Stadionul National sau Pasajul Baneasa, obiective majore in care Guvernul s-a implicat activ in favoare bucurestenilor. (...)

Bucurestiul este un oras bogat care arata ca un oras sarac. Prima conditie ca sa se dezvolte tine de iesirea din logica asistatului social. Executivul nu poate sacrifica interesele Romaniei doar pentru ca Oprescu vrea sa mareasca lista electorala a obiectivelor de investitii deschise", adauga Elena Udrea.

Despre referendum si "atacaurile mizerabile la adresa mea"

Elena Udrea scrie si despre referendumul la care vor fi chemati bucurestenii pe 19 iunie, apreciind ca, pana atunci, "este suficient timp ca bucurestenii sa cunoasca prevederile si efectele pe care le-ar avea adoptarea Legii Capitalei".

"Graba cu care opozantii Legii Capitalei doreau referendum la inceputul lui mai tradeaza disperarea acestora fata de posibilitatea ca bucurestenii sa cunoasca adevaratele resorturi care guverneaza actul normativ pe care PD-L Bucuresti il propune si cele care ii motiveaza pe ei atat de mult in atacurile mizerabile la adresa mea", precizeaza sefa PD-L Bucuresti.

Totodata, Elena Udrea subliniaza ca, prin referendum, se ofera bucuresteanului posibilitatea de a alege in mod real si, apreciaza ea, intrebarile sunt clare si simple.

"Acopera in mare masura tema principala a Legii Capitalei. Am fi facut o mare greseala daca reduceam referendumul la o singura intrebare. Bucurestenii trebuie sa decida cum va arata Bucurestiul in 10-20 de ani, nu politicienii", conchide Elena Udrea.

D.R.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...
Comentarii
Mos Ion Roata
rank 5
Udrea nu intelege de ce doctorul da banii te ratze exotice. E si normal, de ce sa platim ratze din import cand avem RATZA DE PLESKOI?