Udrea il acuza pe Oprescu: Se comporta ca orice smecher de Romania si se joaca cu vietile oamenilor

Duminica, 19 Iunie 2011, ora 14:20
5108 citiri
Udrea il acuza pe Oprescu: Se comporta ca orice smecher de Romania si se joaca cu vietile oamenilor
Foto: Ziare.com

Ministrul Turismului, Elena Udrea, lanseaza un atac dur fata de edilul-sef al Capitalei, Sorin Oprescu, caruia ii reproseaza ca, prin deschiderea pasajului suprateran Basarab, pune viata bucurestenilor in pericol.

"In ziua in care Sorin Oprescu inaugureaza cu fanfara Pasajul Basarab, o macara s-a prabusit peste trei masini si gardul unei benzinarii pe Soseaua Mihai Bravu. Doar o minune a facut sa nu se petreaca o tragedie acolo. Santierul cu pricina era pornit de primarul general pentru construirea pasajului Soseaua Mihai Bravu - Calea Vacarestilor. Dar tot in stilul de-acum binecunoscut al primarului: fara respectarea procedurilor legale.

Inexistenta unui Plan de Urbanism Zonal, care sa fie in prealabil aprobat de CGMB, a facut ca pe 10 iunie Tribunalul Bucuresti sa anuleze doua autorizatii de constructie emise consecutiv de Oprescu, in ciuda somarii pe care i-au adresat-o atat prefectul Capitalei, cat si Inspectoratul de Stat in Constructii, la chiar lucrarea unde s-a petrecut astazi accidentul", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Liderul PDL Bucuresti sustine ca nu este pentru prima oara cand "Oprescu are impresia ca lucrurile merg si fara autorizatii si avize. La fel s-a intamplat si la diametrala Buzesti-Berzei. La fel intentioneaza sa construiasca si pasajul rutier de la Piata Charles de Gaulles".

Ministrul Turismului il acuza pe Sorin Oprescu ca se comporta "exact ca orice asa zis smecher de Romania care crede ca poate construi orice, oricum fara ca pe el legea sa-l afecteze".

Oprescu nu trebuie sa se joace cu vietile oamenilor

Mai mult, Elena Udrea opineaza ca "nici chiar Oprescu nu ar trebui sa se joace astfel cu vietile oamenilor", amintind ca "exista adrese din partea Prefecturii Capitalei sau din partea Inspectoratului de Stat in Constructii prin care i se cere primarului sa respecte legislatia in domeniul urbanistic si sper sa se conformeze".

"Cand Inspectoratul de Stat in Constructii i-a spus ca nu poate sa dea drumul la trafic pe Podul Basarab, nu a facut-o pentru ca dorea PDL Bucuresti sa-i blocheze lui inaugurarea. Ci pentru ca nu s-a facut procesul de receptie finala a lucrarii. Orice roman nu poate sa-si utilizeze constructia pana nu face procesul de receptie finala a lucrarii. Oprescu se crede insa mai presus de lege", continua Elena Udrea.

In finalul postarii insa, sefa PDL Bucuresti admite ca, cel mai probabil, nu va exista nicio problema la pasajul Basarab, iar vietile bucurestenilor nu sunt puse in pericol.

"Dar asta nu inseamna ca nu trebuie respectata legea, ca ea nu se aplica si Municipalitatii. Din astfel de abuzuri, din astfel de fortari ale bunului-simt pot aparea tragedii. Macaraua prabusita pe Mihai Bravu este un semnal de alarma pe care Municipalitatea il primeste pentru a tine cont de lege", conchide Udrea.

Ministrul Dezvoltarii a intervenit si telefonic, la Realitatea TV, pentru a da explicatii cu privire la declaratiile sale. "Vorbeam despre o atitudine generala la domnului primar, nu este prima data cand nu respecta legislatia", a spus aceasta.

Ministrul l-a aparat si pe Traian Basescu, dupa ce in zona pasajului au fost imprastiati fluturasi cu mesajul "Pasajul inceput de Basescu, terminat de Oprescu".

"Trebuie sa recunoastem meritele tuturor primarilor, inclusiv ale lui Traian Basescu si ale lui Sorin Oprescu. 700.000 de oameni in anul 2003 au semnat pentru acest proiect cand era primarul Traian Basescu impotriva consilierilor PSD. (...)

Este un proiect al bucurestenilor la care a muncit enorm Traian Basescu si pe care l-a terminat Sorin Oprescu, dar nu ii putem reprosa lui Adriean Videanu ca nu l-a terminat el, a fost un proiect mare", a declarat Elena Udrea.

Inaugurare cu scandal

Inspectoratul de Stat in Constructii si primarul Sorin Oprescu s-au contrazis in declaratii privind siguranta pasajului Basarab, chiar in ziua in care podul hobanat a fost inaugurat.

Iulia Gheorghe, purtator de cuvant al Inspectoratului de Stat in Constructii, a declarat ca "Primaria Municipiului Bucuresti nu a informat, pana la aceasta data, asupra intentiei efectuarii receptiei".

"Comisia de receptie examineaza obligatoriu referatul prin care se atesta siguranta constructiei. Receptia este o componenta a calitatii in constructie si reprezinta avizul ca aceasta se poate da in folosinta", a adaugat Iulia Gheorghe.

In replica, edilul-sef al Capitalei, aflat sambata pe pasajul suprateran, le-a transmis celor de la Inspectoratului de Stat in Constructii un "sa ma lase in pace".

"Sa ma mai lase. Sa ma mai lase, sa citeasca bine legea. Sa ma mai lase cu prostii. Toata viata au pus piciorul pe frana sa nu se termine absolut nimic. Era cineva inconstient sa dea drumul la astea", a declarat Sorin Oprescu la inaugurarea podului Basarab.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#udrea oprecu smcher, #udrea inaugurare basarab, #elena udrea atac sorin oprescu basarab , #ministrul Dezvoltarii si Turismului