Udrea: Iliescu il pregateste pe Oprescu pentru prezidentiale

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 19:52
2092 citiri
Udrea: Iliescu il pregateste pe Oprescu pentru prezidentiale

Elena Udrea, ministrul Turismului, dezvaluie ca ar exista discutii in PSD ca domnul Iliescu il sustine pe Sorin Oprescu la alegerile prezidentiale pentru ca domnul Geoana nu sta asa de bine in sondaje.

"Am spus ca votez PD-L prin Elena Basescu si asa am facut. Cred ca a facut foarte bine ca a candidat ca independenta. Si nu a fost niciun scandal asa cum s-a spus. Domnul Geoana incearca sa apuce steagul asta de mult timp si tot ii scapa.

Sunt discutii in PSD ca domnul Iliescu l-ar sustine pe Oprescu pentru ca domnul Geoana nu sta asa de bine in sondaje", a declarat ministrul Turismului, miercuri, la Realitatea Tv.

Udrea vrea sa aduca 10 milioane de turisti straini

Elena Udrea a mai declarat ca isi doreste ca prin actiunile intense de promovare a turismului romanesc sa soseasca in Romania cel putin 10 milioane de turisti, chiar daca nu stam foarte bine cu infrastructura.

"Turism se face de 20 de ani in Romania, chiar si fara infrastructura. Promovam Romania asa cum este ea astazi si ofera multe atractii. De aceea, noi trebuie sa vindem cat mai bine ceea ce avem.

Anul trecut au intrat 7 milioane de turisti in Romania si daca am avea infrastructura cred ca ar intra 20 de milioane. Insa cu aceeasi infrastructura, dar cu o promovare intensa, sper sa aducem 10 milioane", a mai declarat ministrul Turismului.

Elena Udrea a mai declarat ca cineva trebuie sa supravhegheze modul in care se construieste in statiunile din Romania ca sa nu existe kitsch urbanistic. Mai mult chiar, ministrul Turismului sustine ca exista reguli, dar nu sunt sanctiuni si toata lumea le incalca.

Elena Udrea a precizat ca spera sa se inteleaga bine si cu primarul Radu Mazare pentru binele turismului de pe litoral.

"Am dat bani din bugetul ministerului azi (miercuri n.red.) pentru salvamari si sa construim puncte pentru ei. Am obtinut rezultate foarte bune raportate la cheltuieli", a mai declarat Udrea.

Udrea vrea sa darame zidul de la Casa Poporului

Pentru a face turismul mai atractiv Elena Udrea a mai spus ca se afla in discutii cu Camera Deputatilor pentru a darama zidul Palatului Parlamentului pentru a transforma zona intr-una mai "prietenoasa pentru turisti".

"Casa Poporului trebuie exploatata ca obiectiv turistic. Ne aflam in discutii cu presedintele Camerei Deputatilor pentru a transforma zona din jurul Casei Poporului intr-una mult mai prietenoasa pentru turisti prin daramarea zidului", a declarat Udrea.

Elena Udrea este de parere ca fostul dictator Nicolae Ceausescu este o parte a istoriei nostre si trebuie exploatat, la fel si mitul lui Dracula.

"Nu consider Dracula sau Ceausescu brand de tara. Exista, insa, un segment de turisti straini care vin in Romania pentru legenda lui Dracula si ei trebuie incurajati sa vina in continuare", a mai spus Udrea.

Citește și:
Bucureștenii vor putea afla în timp real când vine autobuzul în stație. Proiect de peste 5 milioane de euro anunțat de Nicușor Dan
Bucureștenii vor putea afla în timp real când vine autobuzul în stație. Proiect de peste 5 milioane de euro anunțat de Nicușor Dan
Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că 968 de staţii de transport public din Capitală vor avea panouri digitale pe care vor fi afişate informaţii în timp real, referitoare...
USR și Forța Dreptei depun moţiune simplă împotriva lui Bode: ”Plagiatorul nu ţine ritmul nici cu bunul simţ, nici cu nevoile românilor”
USR și Forța Dreptei depun moţiune simplă împotriva lui Bode: ”Plagiatorul nu ţine ritmul nici cu bunul simţ, nici cu nevoile românilor”
USR şi Forţa Dreptei au anunţat luni, în prima zi a sesiunii parlamentare, că depun moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. ”Plagiatorul Bode nu ţine ritmul,...