Udrea isi apara "frunza": Schimbarea brandului turistic poate costa Romania 75 de milioane de euro

Sambata, 30 Martie 2013, ora 22:27
2938 citiri
Udrea isi apara "frunza": Schimbarea brandului turistic poate costa Romania 75 de milioane de euro

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a comentat posibilitatea ca brandul de turism al Roamaniei sa fie schimbat, afirmand ca aceasta este "o idee care tradeaza diletantism si lipsa de viziune".

"Am primit cu foarte mare surprindere ideea posibilitatii schimbarii brandului de turism national.

In conditiile in care turismul romanesc este una dintre ramurile economice cu cele mai mari cresteri economice in ultimii ani, 16% in 2011 si 9,3% in 2012, iar brandul a primit mai multe premii internationale (printre care premiul de excelenta la Targul de turism de la Munchen), dar si aprecieri din partea responsabililor Organizatiei Mondiale a Turismului, decizia de a inlocui brandul tradeaza diletantism si lipsa de viziune", a scris Elena Udrea pe blogul sau.

Aceasta considera ca o astfel de masura, anuntata de actualul ministru delegat pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri, Maria Grapini, "arata incapacitatea intelegerii mecanismelor europene - pentru ca, daca noi am renunta la brandul pe care l-am folosit pana acum, ar trebui sa dam toti banii inapoi pe care i-am cheltuit deja".

"Vorbim de zeci de milioane de euro (...). In plus, nici nu am putea face un al doilea brand pe bani europeni. Vorbim de o decizie care ar putea costa Romania 75 de milioane de euro", a sustinut deputatul PDL.

Udrea: Brandul turistic nu poate fi schimbat dupa ureche, in functie de ce auzi la televiziunea sefului tau politic, Voiculescu

Elena Udrea subliniaza ca Romania are o strategie de promovare care trebuie implementata pana in 2016.

"In 2011 si 2012, au existat cresteri de 15%-17% a innoptarilor turistilor straini in Romania. Deci, este evident efectul benefic al brandului turistic. (...) In niciun caz nu poti decide schimbarea brandului dupa ureche, in functie de ce auzi la televiziunea sefului tau politic, Voiculescu.

Este adevarat faptul ca, de un an de zile, de cand USL a ajuns la guvernare nu s-a mai facut nimic pe directia implementarii strategiei de promovare a brandului, Romania nu a mai avut parte de niciun fel de promovare, in afara de sponsorizarea concertului Lady Gaga! De anul acesta nu se mai participa nici macar la targuri de turism, unde s-ar putea promova brandul si produsele turistice romanesti.

De un an de zile nu se mai aloca fonduri pentru dezvoltarea turismului si nu se mai finanteaza proiectele de investitii. O astfel de atitudine face foarte mult rau Romaniei si arata instabilitatea care ii caracterizeaza de multe ori pe guvernanti - in loc sa continue proiecte importante incepute in mandatele precedente, strica tot ce s-a construit si se apuca din nou de lucru, neducand nimic pana la capat.

E un fel de a gestiona resursele statului ca in legenda Mesterului Manole: se darama tot si se cere reconstruirea la infinit din nou", a mai scris fostul ministru al Turismului, pe blogul sau.

"In conditiile astea, nu pot decat sa ma intreb: ce vina are Romania si industria de profil autohtona ca sa suporte asa diletanti in fruntea turismului romanesc?", incheie Elena Udrea.

Romania se pregateste pentru un nou brand turistic: Grapini cere idei pe Facebook

Ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri, Maria Grapini, le-a propus romanilor interesati sa trimita idei de schimbare a brandului turistic national.

"Am postat pe Facebook lansarea unui concurs de idei pentru alegerea brandului turistic al Romaniei si am cerut opinii tocmai pentru a evalua perceptia fata de brandul sectorial de turism. Clar, parerile nu sunt pozitive", a precizat oficialul.

F.N.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Comentarii
inca-sunt-om
rank 5
Au inceput deja anticipat cu pacalile si glumele de 1 aprilie?