Udrea, lovita de criza: Campaniile de promovare a turismului, amanate

Luni, 07 Iunie 2010, ora 16:01
2013 citiri
Udrea, lovita de criza: Campaniile de promovare a turismului, amanate

ANAT sustine ca Executivul, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRL), amana reluarea campaniilor interne si internationale de promovare a turismului romanesc, precizand ca situatia economica si concurenta tarilor vecine au determinat scaderea vanzarilor pentru vacantele interne.

Guvernul Romaniei trebuie sa sustina financiar, alaturi de asociatii si patronate, promovarea turismului romanesc, considera Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).

"Criza economica si concurenta acerba a tarilor vecine au determinat scaderi mari ale volumului de vanzari pentru vacantele de pe teritoriul romanesc. Cu toate acestea, statele din jurul nostru continua sa dezvolte campanii ample de publicitate prin care atrag mii de turisti din tarile vecine.

Toate tarile dezvoltate turistic au avut si au fonduri de promovare considerabile: Bulgaria (4 milioane de euro in 2009, desi tara este mai mica de 2 ori decat Romania), Croatia (30 de milioane de euro pentru 2010!), Turcia (100 de milioane de dolari pentru 2010!), Grecia (57,8 milioane de euro), Austria (32 milioane de euro).

In timp ce destinatiile de turism cu care Romania ar putea concura au campanii de promovare in derulare, Guvernul Romaniei, prin ministerul de resort, amana reluarea campaniilor interne si internationale de promovare a turismului romanesc", se arata in comunicatul trimis luni de ANAT.

In prezent, Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunarii impreuna cu ANAT si patronatele hoteliere de pe litoral deruleaza, incepand din luna mai, Campania de promovare a litoralului romanesc, finantata din contributii de la hotelieri de pe Litoral, restaurante, unitati de agrement si agentiile de turism tour operatoare.

Aceasta campanie va avea un buget de 60.000 de euro si consta in difuzarea de fillere in jurnale TV de stiri de maxima audienta, sub forma unor sugestii pentru turisti venite din partea reporterilor si a actorilor privati de pe Litoral. Fillerele vor promova atractiile turistice de pe Litoral, posibilitatile de agrement, posibilitatile de cazare, potentialul gastronomic si ofertele speciale.

"Intelegem dificultatile cu care se confrunta Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, generate de actualele constrangeri bugetare, insa consideram ca, fara sustinere din partea statului a eforturilor private de promovare a turismului, activitatea economica a operatorilor de turism este afectata si se produc disponibilizari severe in acest sector. Toate acestea duc la scaderea incasarilor la bugetul de stat si la bugetele locale", se arata in documentul semnat de Corina Martin (ANAT), Nicu Radulescu (OPTBR) si Maria Tatar (ANTREC).

Reprezentantii ANAT, OPTBR si ANTREC considera ca sustinerea dezvoltarii turismului national reprezinta o sansa de relansare a economiei si poate contribui la combaterea efectelor crizei economice. Prin urmare, acestia solicita interventia de urgenta a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru a li se alatura in incercarea de a readuce turistii in Romania, prin implicarea activa in promovarea destinatiilor de vacanta din tara noastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#Elena Udrea ministrul Turismului, #Udrea campanii turism Romania, #promovare turism Romania bani , #ministrul Dezvoltarii si Turismului