Udrea: Ne trezim vorbind despre remaniere, ce asa mare agitatie pentru Capitala?

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 13:59
2429 citiri
Udrea: Ne trezim vorbind despre remaniere, ce asa mare agitatie pentru Capitala?
Foto: Antena3

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, s-a aratat nemultumita luni de cei care se "trezesc" vorbind despre remaniere si a opinat ca aceasta devine cu atat mai putin oportuna cu cat se vorbeste mai mult despre subiect.

Udrea a fost intrebata daca este de parere ca se impune o remaniere. "Nu s-a discutat. Povestea asta cu remanierea... Am ajuns sa-l citez pe primul ministru: se face, nu se discuta. Tot ne trezim vorbind despre remaniere... Cu cat vorbim mai mult, cu atat e mai putin oportuna", a raspuns vicepresedintele PDL.

La randul sau, presedintele Senatului, Vasile Blaga, a afirmat, referindu-se la remaniere, ca in permanenta este necesara improspatarea echipei guvernamentale, chiar daca ministrii isi fac datoria.

"Pot sa inteleg si chiar inteleg pozitiile unora dintre colegii mei, de altfel si eu am spus de mai multe ori ca in permanenta este nevoie de sange proaspat la un moment dat, chiar daca un coleg ministru isi face bine datoria, dar este nevoie de o reimprospatare", a spus Blaga.

El a adaugat insa ca astfel de lucruri se discuta in interiorul partidului, iar cel care face o alegere in acest sens este premierul.

Ce asa mare agitatie pentru Capitala?

In alta ordine de idei, Elena Udrea a mai spus ca nu intelege de ce este "asa mare agitatie" in legatura cu stabilirea candidatului pentru Primaria Capitalei si ca la ultimele alegeri candidatul PDL a fost anuntat pe ultima suta de metri.

"Nu vad ce e asa mare agitatie legat de stabilirea candidatului, mai avem aproape un an pana la alegeri. Candidatul nostru cel mai bun a intrat in batalie cu o luna inainte de data alegerilor, si la Primarie in 2000, si la Presedintie in 2004", a declarat Udrea.

Eurodeputatul PDL Cristian Preda crede ca pedelistul care va candida la Primaria Capitalei trebuie desemnat prin alegeri interne, la care sa participe atat militantii PDL Bucuresti, cat si cetatenii interesati.

"Eu am propus alegeri primare, care inseamna ca diversi membri ai organizatiei de Bucuresti isi exprima dorinta de a candida la Primaria Capitalei. Cred ca dupa acest anunt, fiecare dintre candidati ar trebui sa-si faca o mica, de ce nu, campanie interna, intalnindu-se cu cetatenii si-n primul rand cu membrii de partid, urmand ca la o data cat mai aproape, eu stiu, in februarie, sa se faca un soi de vot, inclusiv deschis cetatenilor din afara partidului, pentru a desemna candidatul cel mai bun.

Nu cred ca sondajele ar putea fi mai bune decat aceste alegeri interne, care sunt o solutie clasica, folosita si in Europa si in America si care ne-ar permite sa iesim din starea de letargie in care suntem la Bucuresti, unde nu avem o voce care i se opuna lui Sorin Oprescu", a declarat Preda la RFI.

Impotriva propunerii lui Tokes

Cat despre propunerile lui Laszlo Tokes ca maghiarii sa primeasca un numar de mandate in Parlament proportional cu numarul lor, Elena Udrea nu este de acord in principiu cu un asemenea demers.

Intrebata ce parere are despre initiativa lui Tokes, Udrea a replicat: "Nu am analizat-o. In principiu, nu sunt de acord".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Elena Udrea remaniere, #remaniere guvern Boc , #ministrul Dezvoltarii si Turismului