Udrea nu promite investitii noi in 2012

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 15:35
1953 citiri
Udrea nu promite investitii noi in 2012
Foto: Arhiva

Ministrul Turismului si Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat vineri ca in 2012 nu va avea bani pentru investitii noi, deoarece trebuie sa termine lucrarile incepute deja in cadrul programelor pe care le deruleaza aceasta institutie.

"Din pacate, nu sunt bani pentru investitii noi. Trebuie sa terminam ce am inceput. Iar in cazul celor care sunt cu adevarat necesare vom vedea", a anuntat Elena Udrea dupa ce a participat la discutiile despre bugetul pe 2012 al Ministerului Turismului si Dezvoltarii, care au avut loc in cadrul comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Elena Udrea nu a exclus ca in 2012 sa faca disponibilizari in institutia pe care o conduce.

"Nu a scazut bugetul de cheltuieli de personal, nu dam afara, am preluat ANCPI fara locurile vacante care erau bugetate si de asemenea am facut reorganizarea si restructurarea Inspectoratului de Stat in Constructii la nivel de regiune, in urma aceste reorganizari au plecat 120 de angajati, de regula directori de directii secretare si soferi, ca urmare a mai scazut si aici bugetul de cheltuieli de personal.

Nu am crescut, nu avem buget de campanie la minister, ma si miram sa avem. A venit ANCPI (Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara - n.red.), de aici cresterea la bunuri si servicii, este o agentie cu 3000 de angajati. O sa ne uitam anul acesta sa vedem daca 3000 de angajati sunt chiar utili sau multi dintre ei freaca...sau sunt angajati degeaba...menta, ma rog

Cat despre planurile pe care le are pana la sfarsitul anului, dar si pentru 2012, Elena Udrea vrea sa fie adoptata legea turismului si sa modifice legea ANL.

"In cazul ANL vrem sa transferam competentele la nivelul autoritatilor publice locale, iar ANL sa devina agentie nationala de supraveghere si stabilire a regulilor, agentie care sa reprezinte Guvernul in parteneriate publice private, ca investitorii sa aiba mai multa incredere.

Vrem sa ii facem pe primari sa fie activi, sa atraga constructori privati, care sa construiasca in parteneriat public privat aceste locuinte. Dupa care isi recupereaza banii investiti din chirii, de la tineri si de la Guvern. Nu am reusit inca sa trecem legea turismului, au tot fost dispute la comisii, sa speram ca pana la sfarsitul acestui an vom reusi sa o trecem", a conchis Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului anunta luni ca ministerul sau a primit cu 11% mai putini bani fata de bugetul rectificat pe 2011 si ca incearca sa atraga parteneri privati.

Ea a spus ca incearca sa gaseasca solutii de finantare noi, facand referire la Programul National de Dezvoltare si Infrastructura (PNDI), precizand ca banii au fost folositi pana acum pentru a termina investitiile incepute.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Elena Udrea buget 2012, #Elena Udrea ministerul Dezvoltarii Turismului , #ministrul Dezvoltarii si Turismului