Udrea: Romania a inregistrat o crestere a numarului de turisti straini

Marti, 26 Aprilie 2011, ora 21:47
1421 citiri
Udrea: Romania a inregistrat o crestere a numarului de turisti straini
Foto: Antena 1

Romania a inregistrat o crestere a numarului de turisti straini in primul trimestru al anului in curs, dar si la sfarsitul ultimului trimestru al anului 2010, a anuntat, marti, la Ploiesti, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

In acest context, ministrul a subliniat ca este nevoie ca Romania sa investeasca in promovarea turistica, atat pe piata interna, cat si pe cea externa.

"Cred ca este un noroc pentru Romania ca poate sa foloseasca bani europeni pentru a se promova atat pe piata interna, cat si pe piata externa. Romania este o piata de 20 de milioane de turisti care ar trebui reinvatati sa isi viziteze tara, de aceea cred ca si campania interna este importanta, dar tinta noastra principala este aducerea turistilor straini in Romania", a declarat Udrea.

De asemenea, ministrul Turismului a precizat ca Romania beneficiaza de 75 de milioane de euro din fonduri europene pentru promovare, bani care trebuie cheltuiti pana in 2013. Potrivit Elenei Udrea, preturile practicate in sectorul turistic ar trebui sa fie adaptate pietei, dar ministerul nu se poate implica in reglementarea preturilor, ci doar in cresterea calitatii serviciilor.

Premierul Emil Boc a salutat initiativa MDRT de a desfiinta constructiile ilegale de pe litoralul romanesc, afirmand ca acest lucru trebuia facut de catre primari.

"Lucrurile acestea trebuiau facute de catre primarii din zona, dar nu am vazut la primarul Constantei, de exemplu, nicio initiativa de a pune ordine in constructiile ilegale, de a le pune in concordanta cu legea. A trebuit sa vina ministrul Dezvoltarii sa emita un act normativ pentru a face curatenie in mizeria de acolo care tine, din nefericire, turistul afara din Romania", a afirmat seful Executivului.

Premierul Emil Boc si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, au participat, marti, la Ploiesti, la reuniunea Colegiului Director Judetean al organizatiei Prahova a PD-L.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Elena Udrea ministrul Turismului, #numar turisti straini , #ministrul Dezvoltarii si Turismului
Comentarii
Poza iezer
iezer
rank 2
Udrea:Romania a inregistrat o crestere a numarului de turisti straini...