Udrea si Piedone vor referendum pe Legea Capitalei

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 19:31
1386 citiri
Udrea si Piedone vor referendum pe Legea Capitalei

Ministrul Turismului, Elena Udrea, si primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, au declarat ca vor sa se organizeze un referendum pentru schimbarea Legii Capitalei, asfel incat primarii de sectoare si consilierii locali sa nu mai fie alesi direct de cetateni, iar Bucurestiul sa aiba un buget unificat.

"Legea Capitalei este un demers politic legitim si util. Simplifica traseul deciziei administrativ-politice si reduce birocratia. Creeaza premisele unei strategii cu adevarat unitare de dezvoltare a Bucurestiului si elimina baronizarea care are loc acum la nivelul unora dintre sectoare. Mai mult decat atat, prin propunerea ca membrii Consiliului General sa fie alesi uninominal, reda puterea bucuresteanului", explica Udrea, care puncteaza ca proiectul se afla in dezbatere publica tocmani "pentru ca opozitia sau societatea civila sa se pronunte, sa propuna modificari si sa ajungem la o formula finala mult mai buna", scrie pe blog Elena Udrea.

"Iar in momentul in care dezbaterea se va incheia, nu avem decat sa ne prezentam cu totii in fata bucurestenilor si sa le cerem opinia. O astfel de decizie trebuie neaparat sa fie luata ca urmare a unui vot. De aceea, propun referendum pentru adoptarea Legii Capitalei. Pentru ca nu vreau sa fie privit ca un act politic discretionar si pentru ca bucurestenii merita sa fie informati despre problemele reale ale Capitalei si despre ce putem schimba in bine", sustine presedintele PDL Bucuresti.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, i-a solicitat marti edilului-sef al Capitalei, Sorin Oprescu, sa sprijine organizarea unui referendum prin care bucurestenii sa-si poata exprima opinia in legatura cu desfiintarea sectoarelor.

"Consider ca este singura cale legala si morala prin care locuitorii urbei sa poata decide asupra modului in care trebuie administrata Capitala. (...) Parerea cetateanului e litera de lege!", se arata in scrisoarea trimisa primarului general de Piedone.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, i-a cerut public marti primarului general Sorin Oprescu sa ini?ieze, in termen de o saptamana, un referendum in Bucure?ti pe tema desfiin?arii primariilor de sector si a solicitat PSD sa iasa din complicitatea cu Elena Udrea.

Oprescu nu se opune unui referendum pentru desfiintarea sectoarelor

Edilul-sef al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, tot marti, ca un referendum pentru mentinerea sau desfiintarea sectoarelor ar fi util si ca el crede intr-un "Bucuresti compact". "Trebuie sa fie un singur buget, nu sapte", a mai spus Oprescu, referindu-se la faptul ca sectoarele Capitalei, sase la numar, au fiecare cate un buget, iar municipalitatea bucuresteana, un altul.

Citeste si:
Mihai Fifor: ”Nu există în acest moment o decizie în PSD privind susținerea Guvernului Ciucă”
Mihai Fifor: ”Nu există în acest moment o decizie în PSD privind susținerea Guvernului Ciucă”
Deputatul PSD Mihai Fifor a anunțat vineri, 22 octombrie, că, în acest moment, nu există o decizie la nivelul partidului privind susținerea Guvernului Ciucă. Acesta a anunțat că social...
Val de ironii după ce Iohannis a anunțat că vrea ”soluții pentru creșterea prețurilor la energie”: „Nu au crescut destul? Sau ești din cartea România educată?”
Val de ironii după ce Iohannis a anunțat că vrea ”soluții pentru creșterea prețurilor la energie”: „Nu au crescut destul? Sau ești din cartea România educată?”
Klaus Iohannis, președintele României, a scris pe Facebook vineri, 22 octombrie, că a cerut Consiliului European de la Bruxelles ”soluții europene pentru creșterea prețurilor la energie”....
Sursa: Ziare.com
Comentarii
***UPSS***
rank 5
Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, i-a solicitat marti edilului-sef al Capitalei, Sorin Oprescu, sa sprijine organizarea unui referendum prin care bucurestenii sa-si poata exprima opinia in legatura cu desfiintarea sectoarelor