Udrea: Turismul este o alternativa pentru economia Romaniei

Miercuri, 19 August 2009, ora 20:48
2832 citiri
Udrea: Turismul este o alternativa pentru economia Romaniei
Foto: Antena3

Ministrul Turismului, Elena Udrea, da miercuri seara o replica prim-vicepresedintelui PD-L, Theodor Stolojan, care acuzase Guvernul ca a procedat gresit marind bugetul de la Tineret si Turism cand unii ministri cheltuie "in nestire" bani pe "activitati festiviste".

"Turismul este o alternativa pentru ecomonia Romaniei. A nu te ocupa de turism cand ai o asemenea diversitate [...] inseamna sa fii inconstient si sa repeti greseala care s-a facut timp de 20 de ani", a declarat Elena Udrea, invitata intr-o emisiune la Antena 3.

Mai mult, ministrului Turismului s-a aratat dezamagita de faptul ca un economist de talia lui Theodor Stolojan a putut sa faca o astfel de remarca, "cel putin superficiala".

"Noi discutam de solidaritate in criza, acelasi lucru l-am spus si partidului din care fac parte, cand discuti de solidaritate nu poti sa vezi pe unul ca cheltuie asa, scotand din buzunare bani in nestire pe fel de fel de aiureli festiviste. Nu poti sa accepti asemenea lucruri indiferent cat de necesare sunt asemenea cheltuieli festiviste", a spus sambata prim-vicepresedintele PD-L.

Dupa ce Theodor Stolojan a criticat Guvernul pentru ca a marit bugetele ministerelor Turismului si Tineretului in perioada de criza, vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a aparat decizia luata de Executiv, declarand ca nu poti promova Romania fara sa creezi evenimente.

"In primul rand haideti sa disociem lucrurile. Toate cheltuielile de acest gen nu pot fi catalogate ca aiureli festiviste. Nu vreau sa iau apararea nimanui. Am spus un singur lucru: Cum poti sa promovezi turismul, cum poti sa promovezi Romania daca nu creezi evenimente?", a raspuns in weekend Adriean Videanu la o intrebare legata de afirmatiile lui Theodor Stolojan.

Udrea a venit cu un dosar numit "Vanghelie", inscriptionat cu secera si ciocanul

Ministrul Turismului a reiterat ideea ca se va prezenta in fata Comisiei doar in momentul in care componenta acesteia va fi schimbata, cu membri care nu s-au compromis ante-pronuntandu-se.

Pe tot parcursul scandalului, Elena Udrea s-a referit la Comisia de ancheta drept "Comisia Vanghelie", iar in cadrul emisiunii a venit tinand un dosar numit "Vanghelie", inscriptionat cu secera si ciocanul, simboluri ale comunismului.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a acuzat luni "Comisia Vanghelie" ca incearca lichidarea unui ministru prin mijloace specifice Securitatii: amenintari, santaj, ascultarea telefoanelor, dezinformare, manipulare si minciuni.

"Se incearca lichidarea unui ministru prin mijloace specifice fostei Securitati si actualei lumi interlope, prin metode ilegale. [...] Avem dovada ca aceasta Comisie actioneaza ilegal, cu singurul scop de a discredita. [...] Discutia din inregistrare a aratat ca acestia (participantii la discutie, n.red) au ca obiectiv nu verificarea legalitatii actiunilor, ci inculparea ministrului Turismului", a acuzat Elena Udrea, intr-o conferinta de presa.

Ministrul Turismului a acuzat ca instrumentele de ancheta ale Comisiei sunt amenintarile, santajul, ascultarea telefoanelor, dezinformarea, manipularea si minciuna.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Elena Udrea Stolojan, #turism alternativa economie, #marire buget Turism , #ministrul Dezvoltarii si Turismului