Udrea: Turismul medical va ajunge 500 de milioane de euro in 2015

Joi, 14 Iulie 2011, ora 14:43
916 citiri
Udrea: Turismul medical va ajunge 500 de milioane de euro in 2015

Turismul medical se va ridica la 500 de milioane de euro in 2015, a declarat, joi, ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, la evenimentul de semnare a protocolului de colaborare interinstitutionala pentru promovarea si dezvoltarea turismului medical, la care au participat si Cseke Attila, ministrul Sanatatii, si Daniel Funeriu, inistrul Educatie.

"Din cercetarile facute pentru elaborarea brandului turistic al Romaniei, a reiesit ca avem un potential turistic mare, de a atrage turisti care practica aceasta forma de turism in Europa si in intreaga lume. Trebuie sa folosim resursa medicala pe care o avem in Romania pentru a aduce aici turisti care calatoresc in scopul de a beneficia de tratamente medicale, fie mai ieftine, fie de mai buna calitate fata de cele din tara lor.

Cu aceasta ocazie, sigur ca acesti turisti viziteaza tara in care merg, cheltuie bani la locul de destinatie, acolo unde merg sa-si faca tratamentele, bani care merg nu numai pe contravaloarea serviciilor medicale, ci si pe celelalte activitati pe care le au ca turisti, pe perioada tratamentului medical", a precizat Elena Udrea, potrivit unui comunicat MDTR, remis Ziare.com.

Pe de alta parte, Daniel Funeriu a apreciat ca, pentru a oferi un act medical de calitate, trebuie sa incepem cu pregatirea medicilor.

"Universitatile noastre de medicina si farmacie beneficiaza de resurse importante si sunt extrem de active. De aceea, am convingerea ca vom putea contribui substantial la succesul acestui demers. Ministerul Educatiei va face tot ceea ce institutional tine de el pentru a imbunatati calitatea pregatirii viitorilor medici, pentru a le asigura baza materiala necesara si cadrul modern in care sa actioneze " a declarat ministrul Educatiei.

"In contextul semnarii acestui protocol, s-a vorbit si despre evaluarea resurselor terapeutice pentru 10 localitati si areale facuta de Ministerul Sanatatii, prin Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie, acestea urmand a fi declarate, prin hotarare de guvern, statiuni balneoclimatice. Este vorba de Baile Olanesti, Covasna, Baile Felix, Sovata, Techirghiol, Amara, Baile Herculane, Baile Govora, Calimanesti-Caciulata si Ocna Sibiului", conchide comunicatul MDTR.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...