Udrea vrea o noua statiune "de tipul Vama Veche"

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 20:36
3696 citiri
Udrea vrea o noua statiune "de tipul Vama Veche"

In cazul in care constructiile din Vama Veche nu vor inceta, ministrul Turismului, Elena Udrea, ia in calcul construirea unei noi statiuni "de acest tip".

Statiunea Vama Veche de pe Litoralul romanesc este un obiectiv turistic aproape compromis din cauza "construirii de amplasamente fara cap", a declarat, marti, Elena Udrea.

"Daca aceste constructii nu vor inceta, vom cauta o noua locatie pentru ridicarea de la zero a unei statiuni de tipul Vama Veche", a spus Elena Udrea.

Paradoxal, ministrul Turismului ar trebui sa stie totusi ca Vama Veche nu a fost "construita" pentru ca nu este o statiune, ci a fost, odata, un sat de pescari. Mai mult, sa raspunzi la constructie cu constructie cand e vorba de Vama Veche e ca si cum ai raspunde la violenta cu violenta.

Prezenta zilele acestea la Targul de Turism de la Madrid (Spania), Elena Udrea a precizat ca ministerul de resort va lua si o serie de masuri pentru dezvoltarea turismului pe litoralul romanesc. Printre acestea se numara atragerea operatorilor de cazinouri pe malul Marii Negre.

"Vom vorbi cu autoritatile abilitate pentru a crea facilitati operatorilor de jocuri de noroc, care sa-i determine sa vina sa-si deschida locatii pe litoral", a explicat Udrea.

De asemenea, ministrul intentioneaza sa elaboreze un proiect pentru tineri.

Totodata, Elena Udrea a mentionat ca vrea sa poarte discutii cu autoritatile locale si din judetele Tulcea si Constanta, pentru deschiderea unor trasee de facilitare a accesului intre Delta Dunarii si Litoral.

Udrea a mai anuntat ca Ministerul Turismului poarta discutii cu operatorul aerian TAROM pentru introducerea unor curse charter dinspre mai multe tari precum Germania si Israel catre Romania.

"Am discutat zilele acestea cu directorul IPS (n.r. tour-operator international) si s-a aratat indignat de faptul ca turistii din mai multe parti ale lumii nu beneficiaza de chartere catre Romania", a precizat Elena Udrea.

Conform ministrului Turismului, compania TAROM s-a aratat dispusa sa poarte discutii cu tour-operatorii pentru deschiderea unor rute de tip charter. Contributia ministerului la acest proiect va consta, potrivit Elenei Udrea, intr-un parteneriat de promovare in acest sens.

De asemenea, ministrul a spus ca tot prin introducerea unor curse charter doreste sa faciliteze transportul din diferite colturi ale tarii catre litoral.

Elena Udrea a mentionat ca Ministerul Turismului vrea sa promoveze impreuna cu TAROM si operatorii de profil Festivalul George Enescu.

Ministrul turismului Elena Udrea este prezenta la Targul International de Turism de la Madrid (Spania), care se desfasoara intre 28 ianuarie si 1 februarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Elena Udrea turism, #Udrea Vama Veche , #ministrul Dezvoltarii si Turismului