Udrea vrea sa reabiliteze 10.000 de km de drumuri judetene

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 21:56
3137 citiri
Udrea vrea sa reabiliteze 10.000 de km de drumuri judetene
Foto: alegeriparlamentare2008

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a anuntat, vineri, la Sfantu-Gheorghe, ca programul "10.000 de km de drumuri judetene" va fi introdus fie la urmatoarea sedinta de Guvern, de marti, fie la sedinta de saptamana urmatoare, si este evaluat la circa un miliard de euro.

Elena Udrea a declarat ca suma alocata din fonduri europene pentru axa 2 POR s-a epuizat si nenumaratele proiecte care au fost depuse au ramas nefinantate, desi erau eligibile.

Astfel, Guvernul a decis ca toate aceste proiecte sa fie finantate din bani de la bugetul de stat, prin programul 10.000 de km de drumuri judetene, care va fi inaintat la sedinta de Guvern de marti sau de peste inca o saptamana.

"Este un program prin care reabilitam, construim drumuri judetene, in special pe proiectele care au fost depuse pentru a accesa fonduri europene si nu s-au incadrat in sumele alocate, dar sunt eligibile (...) E un program care se deruleaza pe cativa ani, a fost gandit pe patru ani, pana in 2013. Nu vrem sa lucram numai pe banii de la bugetul de stat, incercam sa atragem credite furnizori, credite externe pentru acest program", a declarat Elena Udrea.

Un miliard de euro pentru 10.000 de kilometri

Ministrul a spus ca acest program este evaluat la circa un miliard de euro, dar, daca pe parcurs apar si alte proiecte, nu se vor opri la 10.000 de km de drum.

Elena Udrea a mai afirmat ca unul dintre proiectele eligibile care va fi cuprins cu siguranta in acest program, dupa ce a ramas fara finantare de la POR, este din Covasna si se refera la drumul spre Lacul Sfanta Ana - pe tronsonul Bixad - Balvanyos - Tg. Secuiesc.

Presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat ca au pregatit documentatia pentru reabilitarea a 100 de km de drumuri din judet, iar una dintre prioritati este tocmai acest tronson de 36 de km care ar asigura drumul spre Sfanta Ana.

In ceea ce priveste modalitatea de selectare a proiectelor, Elena Udrea a afirmat ca la drumuri se merge dupa o logica si strategie de dezvoltare a infrastructurii.

Elena Udrea a participat vineri, in judetul Covasna, la inaugurarea Centrului de Informare Turistica din statiunea Covasna si la investirea celor doi subprefecti si a vizitat Comandaul si statiunea sugas Bai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Udrea reabilitat drumuri judetene, #Udrea vizita Covasna, #program reabilitare drumuri judetene , #ministrul Dezvoltarii si Turismului