Elena Udrea a declarat ca a fost chemata la DNA in calitate de martor si nu are alte calitate in dosar.
"Din cate am inteles de la procurori, neregulile semnalate tin de modul in care s-ar fi atribuit prin licitatie anumite contracte catre diverse firme.
Fac precizarea ca nu MDRT organiza licitatiile cu pricina, ci beneficiarii lucrarilor - administratiile publice locale (fie consiliile judetene, fie primariile). MDRT doar aloca fonduri catre administratiile locale. In plus, aceasta licitatie a fost organizata in 2009, cand nu eu eram ministru", a precizat Elena Udrea pe Facebook.
Ea sustine ca nu exista nereguli in modul in care MDRT a finantat programele de investitii, alocarile de fonduri publice fiind transparente.
Elena Udrea, audiata la DNA: Eu nu cred in coincidente
Totodata, Elena Udrea afirma ca va colabora cu institutiile Justitie de cate ori i se va cere.
"Justitia trebuie sa-si faca datoria indiferent de persoana care face obiectul cauzelor in discutie. Voi colabora cu institutiile Justitiei ori de cate ori mi se va cere, pentru ca domnia legii reprezinta cel mai mare castig al Romaniei din ultimii 25 de ani", a mai spus Udrea.
Elena Udrea, liderul Partidului Miscarea Populara, a fost audiata, miercuri seara, la Directia Nationala Anticoruptie, mai bine de doua ore.
Ea a fost chemata la DNA intr-un dosar in care edilul Gheorghe Stefan a fost pus sub acuzare in legatura cu o serie de contracte incheiate de primaria Piatra Neamt in urma cu trei ani, informeaza Digi24.
Conform sursei, aceasta cauza este legata de fonduri primite de primarie de la Ministerul Dezvoltarii, in vremea in care acesta era condus de Elena Udrea.
In urma cu circa patru luni, DNA a anuntat ca primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, este cercetat penal sub control judiciar, intr-un dosar in care este acuzat de folosire a influentei sau a autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Potrivit DNA, incepand cu 2009, Gheorghe Stefan a administrat in fapt SC Strong Montaj SA (fosta SC Tehnoutilaj SA), folosindu-se de interpusi, care au acceptat sa figureze formal ca asociati si administratori, aminteste Agerpres.
"SC Strong Montaj SA a incheiat si a executat contracte vizand realizarea unor lucrari cu diferiti clienti si a achizitionat, de la o serie de furnizori, bunuri si servicii.
Altfel spus, SC Strong Montaj SA s-a interpus in schimb, a facut acte de comert, implicand circulatia banilor. Aceste operatiuni financiare ca acte de comert, in efectuarea carora s-a implicat Gheorghe Stefan, sunt incompatibile cu functia pe care o detinea, aceea de primar al municipiului Piatra Neamt si sunt menite sa-i aduca sume de bani necuvenite", sustin procurorii.