Revolta in PMP Ce spune Udrea despre candidatul la prezidentiale si excluderea Elenei Basescu

Miercuri, 13 August 2014, ora 19:35
8218 citiri
Revolta in PMP Ce spune Udrea despre candidatul la prezidentiale si excluderea Elenei Basescu
Foto: Arhiva

Presedintele PMP, Elena Udrea, a declarat ca partidul sau are "deocamdata" un candidat la prezidentiale, pe Cristian Diaconescu, dar a recunoscut ca actiunea de strangere a semnaturilor cerute de lege nu se desfasoara conform planurilor.

"Deocamdata avem un candidat", a spus Elena Udrea, miercuri, intr-o emisiune la postul B1TV, precizand ca subiectul a fost discutat intr-o "intalnire de lucru" la care a fost prezent si Cristian Diaconescu.

Revolta in PMP: Se cere mazilirea lui Cristian Diaconescu. "Romania e pregatita sa voteze o femeie"

Revolta in PMP Elena Basescu o ataca pe Udrea: Interzice strangerea de semnaturi pentru Diaconescu

Referitor la disputele interne pe acest subiect aparute in ultimele zile, presedintele PMP a spus ca "exista o dorinta de a bloca un candidat al presedintelui Traian Basescu", dar si "interesul de a prelua electoratul domnului Basescu, atat de ACL, cat si de Monica Macovei, fara a se asocia cu presedintele explicit".

"Apar intoxicari carora unii dintre colegii nostri le cad prada", a incercat Elena Udrea sa linisteasca apele.

Presedintele PMP a dezvaluit ca la o sedinta anterioara si-a exprimat nemultumirea cu privire la faptul ca nu a fost strans numarul de semnaturi programat pentru Cristian Diaconescu si in acel moment unii lideri de organizatii au vorbit despre lipsa de notorietate a prezidentiabilului PMP.

"Suntem in urma cu semnaturile", a recunoscut ea.

Intrebata daca ar fi posibil ca PMP sa faca o alta nominalizare, aceasta a raspuns: "Tehnic, este posibil", dar a dat asigurari ca deocamdata nu se pune aceasta problema, pentru ca ea este "foarte atenta" ca solutia pe care o va alege PMP sa fie "cea mai buna".

"Sigur, nu suntem in target, nu au raportat in teritoriu, oameni sunt in concedii, e caldura mare", s-a mai justificat aceasta.

Elena Udrea a comentat si reactia neasteptata a Elenei Basescu, spunand ca ea a aparut "probabil din faptul ca doamna Basescu, fiind mai departe de partid in ultima perioada (nu a fost prezenta la sedinte) a prins un mesaj sau cineva i-a transmis un mesaj gresit si de aici neintelegerea".

In ciuda insistentelor moderatorului, Elena Udrea a spus ca nu doreste sa comenteze mai mult despre acest subiect "din respect fata de tatal ei". Raspunzand totusi unei intrebari legate de o eventuala excludere a Elenei Basescu, Udrea a spus: "Doamne fereste, nici nu se pune problema".

Cand se va lua decizia finala

In context, presedintele PMP a declarat ca marti va avea loc un Colegiu Director al partidului la care se va transa subiectul prezidentiabilului si felul in care merge campania, iar ulterior va exista o consultare si cu presedintele Traian Basescu, sustinator al partidului.

Elena Udrea a explicat si de ce nu si-a asumat ea responsabilitatea candidaturii la prezidentiale din partea partidului pe care il conduce.

"Nu am niciun fel de problema sa imi asum orice batalie", a subliniat ea, dar a reamintit ca dupa rezultatul obtinut la europarlamentare, cand PMP nu a scos un scor de 2 cifre asa cum isi propusese, a existat o reactie negativa, iar ea a fost cea scoasa vinovata.

"Dupa congres, am gandit ca este mai bine sa avem un alt candidat, care sa tempereze spiritele (...) L-am ales pe cel mai bun, pe care l-am considerat cel mai potrivit, si il consider si acum la fel", a declarat Elena Udrea, referindu-se la Cristian Diaconescu.

Revolta in PMP

Elena Basescu a comentat, marti seara, scandalul iscat in Partidul Miscarea Populara, acuzand-o pe Elena Udrea ca interzice organizatiilor PMP sa stranga semnaturi pentru candidatura la prezidentiale a lui Cristian Diaconescu.

"Doamna Ruxandra Dragomir se preface ca nu stie despre ce este vorba: organizatiile au 'probleme' in a strange semnaturi pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru", scrie pe Facebook Elena Basescu.

Anterior, candidatura lui Cristian Diaconescu la Presedintia Romaniei a fost contestata chiar din interiorul partidului.

Potrivit presedintelui Organizatiei de Femei a PMP, Ruxandra Dragomir, fostul consilier prezidential are probleme in strangerea de semnaturi, pana in prezent reusind sa adune doar 7.000, desi sunt necesare 200.000 pentru inscriere in cursa prezidentiala, iar tinta partidului este chiar mai mare - 300.000.

De asemenea, Ruxandra Dragomir a mentionat ca Elena Udrea ar fi mai potrivita pentru a fi candidatul PMP, pentru ca bucura de o mai mare notorietate, iar Romania "e pregatita sa voteze o femeie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Udrea Diaconescu candidat presedintie, #Udrea Elena Basescu Diaconescu , #Partidul Miscarea Populara