Sita Elenei Udrea (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 10 Februarie 2014, ora 13:29
7844 citiri
Sita Elenei Udrea (Opinii)

Eu ma bucur sincer sa aud ca PMP are criterii severe de selectie a membrilor sai, dupa cum ne spune Elena Udrea: "nu ne intereseaza numarul, ci calitatea. Avem o sita cu ochiurile foarte mici, nu ne propunem sa luam pe oricine (in partid - n.red.) ".

Sunt insa foarte multe care trec prin ochiurile mici ale sitei invocata de Elena Udrea.

Traseismul nu se opreste in ele, altfel cred ca nici d-na Udrea, ajunsa acum la al treilea partid dupa PNL si PDL, nu ar fi fost admisa. Interesant este insa ca PMP inaugureaza si un alt tip de traseism, neasumat, smecher, cum ar veni - cel al primarilor prin Fundatia Miscarea Populara.

Primarii nu pot demisiona din partidul sub sigla caruia au obtinut mandatul fara a pierde acest mandat. Asa ca primarii PDL care doresc sa treaca in tabara d-nei Udrea se inscriu in Fundatie, declarandu-si, practic, noua apartenenta si asteptand, eventual, sa fie dati afara de PDL, adica eliberati de contract. Dar si sa nu apara excluderea, semnalul e clar. L-a dat si Emil Boc.

Dar culmea e ca prin sita PMP trece si pacatul dezicerii de guvernarea Boc. Iaca pozna: liderul filialei Alba a PMP, om despre care presedintele Eugen Tomac are numai vorbe de lauda, intr-un recent interviu acordat Ziare.com, este Clement Negrut, deputatul care in 2010, in PDL fiind, a votat alaturi de PSD si PNL motiunea de cenzura tocmai impotriva Guvernului Boc pe masurile de austeritate.

Clement Negrut a plecat apoi din PDL, a fost reprimit, spre "cinstea" democrat liberalilor desigur, dar nu imi amintesc ca atunci d-na Udrea de exemplu, sau oricare dintre actualii lideri PMP fosti PDL, sa se fi aratat oripilati de aceasta revenire. Si iata ca din septembrie Clement Negrut, cel antiBoc, pune umarul cu spor la constructia partidului pentru care guvernarea Boc e icoana si etalon.

Vad ca nici atasamentul fata de integritate nu este un criteru ferm, cat timp il avem acolo pe dl. Dragos Gunia, suspendat din PDL pentru ca in "martea neagra" s-a abtinut de la votul asupra modificarilor Codului Penal.

Dupa cum observ ca nici dosarele penale nu s-ar opri in sita PMP. L-am intrebat pe dl. Tomac ce va face daca vreun membru al partidului va ajunge sub urmarire penala.

"Indiferent daca vorbim de Florin Popescu sau de Eugen Tomac, statutul e foarte explicit - inceteaza calitatea de membru cand exista o decizie judecatoareasca (sic!) care dovedeste ca un membru a savarsit cu intentie infractiuni", mi-a raspuns dl. Tomac fie ca nu stie, fie trece sub tacere faptul ca, potrivit statutului PMP, un membru urmarit penal este suspendat de drept pana la clarificarea definitiva a situatiei, adica pana cand fie se intoarce achitat, fie este exclus pentru ca e condamnat.

Eu fac parte dintre cei care credeau si cred inca in necesitatea aparitiei unui partid nou pe scena politica in zona de dreapta, cat timp niciunul dintre actorii consacrati nu a reusit o reforma autentica. Dar din tot ce vad pana acum, PMP se naste nereformat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Elena Udrea Emil Boc PMP, #Clement Negrut PMP, #traseism politic PMP , #Partidul Miscarea Populara