Udrea: Cresterea pretului la carburanti este scanteia care va aprinde flacara!

Luni, 17 Martie 2014, ora 09:03
759 citiri
Udrea: Cresterea pretului la carburanti este scanteia care va aprinde flacara!

Elena Udrea crede ca prezenta cetatenilor la mitingul anti-acciza la carburanti organizat de Partidul Miscarea Populara sambata a fost "o surpriza placuta" si ca, in continuare, pretul accizei va declansa o schimbare de perceptie a populatiei fata de actuala guvernare.

"Un lucru minunat s-a intamplat", a declarat pentru Realitatea Tv Elena Udrea, care crede ca la miting au fost mai multi oameni decat numarul de 11.000 de persoane anuntat de politie.

"Surpriza placuta si bucuria mare pe care am avut-o a fost ca oamenii au dat curs acestui demers, s-au alaturat protestului nostru, desi era unul organizat de un partid politic. In Piata au fost peste 11.000 de oameni, cifra oficiala data de Jandarmerie. Nu ne-am asteptat la asa o prezenta", a declarat politicianul PMP.

Elena Udrea considera ca noile si tot mai multele taxe introduse de Guvernul Victor Ponta creeaza o stare de nemultumire in societate, iar cresterea preturilor care va fi generata de acciza la combustibili va genera o reactie puternica a oamenilor.

"Ponta te arde de Pompa" - Mii de oameni la mitingul PMP

"Oamenii vad ca au din ce in ce mai multe taxe, impozite, totul este din ce in ce mai scump, si acum afla ca se va scumpi pretul la combustibil, ceea ce nu va afecta doar pe cei care au masini. Toate preturile vor creste. Oamenii stiu ca vor fi afectati si stiu ca nu era nevoie de aceasta scumpire. Si atunci cred ca este scanteia care va aprinde flacara. Cred ca de aici se va aprinde flacara si vom vedea din ce in ce mai multi oameni in strada", a explicat Udrea.

PMP a organizat sambata un miting impotriva apropiatei introduceri de la 1 aprilie de catre Guvern a unui nou pret la acciza pe combustibili. Presedintele Traian Basescu a fost unul din principalii oponenti a cresterii pretului accizei si cel care a determinat amanarea acestei masuri, pe care Guvernul o dorea aplicata de la 1 ianuarie.

Traian Basescu considera ca bugetul are suficiente incasari, iar banii colectati in urma aplicarii acestei cresteri sunt destinati folosirii de catre baronii locali in campania electorala.

Citeste si:
Dan Vîlceanu, despre ancheta DNA cu privire la vaccinuri: ”Au fost alocate 1,4 miliarde de lei. Sunt prețuri negociate de Comisia Europeană”
Dan Vîlceanu, despre ancheta DNA cu privire la vaccinuri: ”Au fost alocate 1,4 miliarde de lei. Sunt prețuri negociate de Comisia Europeană”
Ministrul Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu, afirmă că nu are informaţii legate de alte achiziţii de vaccin anti-COVID în afara celor realizate de România prin mecanismul pus la punct de...
Chichița legislativă prin care PNL poate organiza congresul chiar și în scenariul roșu COVID-19
Chichița legislativă prin care PNL poate organiza congresul chiar și în scenariul roșu COVID-19
Cu doar câteva zile înaintea de data la care va avea loc congresul PNL, rata de incidență din Capitală pare că scapă de sub control și, cel mai probabil, va depăși 3 la mia de locuitori....
Sursa: Ziare.com