Udrea: Desi Ponta a pierdut alegerile, PSD are un sef de stat pe placul sau

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 15:37
4141 citiri
Udrea: Desi Ponta a pierdut alegerile, PSD are un sef de stat pe placul sau
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele PMP, Elena Udrea, sustine ca semnarea acordului pentru bugetul Apararii reprezinta "formalizarea majoritatii parlamentare a USL" si crede ca desi Victor Ponta a pierdut alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis este un presedinte "pe placul" PSD.

"Semnarea pactului prin care ar urma sa se aloce 2% Armatei reprezinta, de fapt, amanarea cu un an a momentului de cand aceasta masura ar fi urmat sa intre in vigoare, avand in vedere deciziile din CSAT din 2013 si hotararile luate in urma Summit-ul NATO de la Newport (Wales) de anul trecut.

In fapt, evenimentul de astazi trebuie citit in cheia formalizarii majoritatii parlamentare USL care il sustine pe noul presedinte. Iohannis si-a pus semnatura la loc de cinste alaturi de Victor Ponta, pecetluind disparitia Opozitiei in Romania si reintoarcerea la linistea din vremea lui Iliescu si Nastase.

Se pare ca, desi Ponta a pierdut alegerile, PSD s-a ales, totusi, cu un sef de stat pe placul sau", a comentat pe Facebook Elena Udrea.

Presedintii partidelor parlamentare au semnat, marti, la Palatul Cotroceni alaturi de presedintele Klaus Iohannis un acord care prevede ca incepand din 2017 bugetul Apararii va fi de 2% timp de cel putin 10 ani. La eveniment nu au fost invitati nici reprezentantii PMP, nici cei ai PLR, partide care nu existau la data alegerilor parlamentare din 2012.

Iohannis si partidele au semnat acordul pentru finantarea Armatei: Le aratam militarilor ca ii respectam (Video)

In februarie 2013, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a decis "suplimentarea graduala a bugetului Ministerului Apararii Nationale (MApN) cu 0,3% din PIB anual, pana la atingerea, in 2016, a nivelului de 2% din PIB", dupa cum se arata in comunicatul remis presei de Administratia Prezidentiala.

La sedinta CSAT au participat atat premierul Victor Ponta, presedinte al PSD, cat si ministrul Apararii, Mircea Dusa. Cu toate acestea, bugetul Apararii nu a crescut in 2015 cu 3%, lucru confirmat de ministrul Dusa, desi potrivit legii de functionare a CSAT "membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sunt raspunzatori de respectarea hotararilor adoptate de acesta".

C.B.

Eveniment Quarterly Report

Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat că, prin măsurile luate, Executivul ”nu a făcut altceva decât să aducă bani suplimentari” la buget, de la companii. El susţine că...
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
#Udrea acord buget Aparare, #Udrea PSD Iohannis presedinte, #Udrea Ponta Iohannis acord aparare , #Partidul Miscarea Populara