Udrea lamureste declaratiile lui Baconschi: Daca am fi avut bani, intra si el in PE

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 16:57
3197 citiri
Udrea lamureste declaratiile lui Baconschi: Daca am fi avut bani, intra si el in PE
Foto: Facebook/ Elena Udrea

Presedintele PMP, Elena Udrea, reactioneaza dupa ce Teodor Baconschi a afirmat ca i s-a cerut 100.000 de euro pentru pentru a ocupa pozitia a treia a listei candidatilor la europarlamentare.

"Observ goana nebuna dupa senzational a unora din presa. Dupa declaratiile initiale neclare ale lui Teodor Baconschi privind banii care i s-ar fi cerut pentru un loc pe lista PMP, mai toata mass-media a preluat subiectul, pictand cu tuse groase ideea unei actiuni imorale. Cand Baconschi a clarificat situatia, nimeni nu s-a mai obosit sa prezinte si explicatiile ulterioare", scrie Elena Udrea pe Facebook.

Aceasta a vrut sa sublinieze trei lucruri legate de afirmatiile facute de fostul ministru de Externe.

"Locul domnului Baconschi nu a fost conditionat de bani - chiar domnia sa spune ca nu a avut de unde sa aduca acei sponsori si, totusi, a ramas pe locul trei pe lista PMP", a explicat Udrea.

Presedintele PMP a mai spus ca Teodor Baconschi iesise, in urma votului membrilor PMP, pe locul 5 pe lista de candidati ai partidului, iar ea a fost cea care a sustinut ca acesta ar trebui sa fie "mai in fata" pe lista pentru europarlamentare, fiind "un om cu o prezenta mediatica semnificativa".

Baconschi explica banii pentru lista PMP: Li s-au cerut candidatilor sponsorizari legale, nu sa vina cu geanta

"La fel cum am sustinut pe toti cei de pe primele 6 locuri, avand in vedere experienta si notorietatea acestora, chiar daca multi alti colegi, unii chiar cu posibilitati de a sustine financiar cheltuielile de campanie, ar fi meritat la fel de mult sa mearga la Bruxelles in numele PMP", precizeaza Elena Udrea.

Nu in ultimul rand, deputatul sustine ca PMP a avut una dintre cele mai mici sume cheltuite in campania pentru europarlamentare si a transmis ca, daca ar fi fost fonduri mai multe, ar fi intrat si Baconschi in PE.

"Au fost sute de localitati, in mediul rural in special, unde nu au existat nici macar afise ale Miscarii Populare. In mod cert, cu resurse mai multe, am fi facut o campanie mai vizibila si ar fi intrat si domnul Baconschi in Parlamentul European", a mai afirmat Elena Udrea.

Baconschi dezvaluie ca i s-au cerut 100.000 de euro pentru pozitia pe lista la europarlamentare

Marti, Teodor Baconschi a dezvaluit ca i s-au cerut 100.000 de euro pentru a ocupa pozitia a treia pe lista candidatilor PMP la europarlamentarele din acest an.

Ulterior, in aceeasi zi, fostul ministru de Externe a revenit asupra afirmatiilor si a subliniat ca in partid s-a cerut obtinerea de sponsorizari legale.

Teodor Baconschi a demisionat din PMP in 26 iunie, dupa ce noul presedinte, Elena Udrea, a declarat ca acesta nu este partidul celor cu studii la Sorbona.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Udrea Baconschi bani europarlamentare, #Baconschi 100000 europarlamentare, #Baconschi loc europarlamentare , #Partidul Miscarea Populara