Udrea vrea guvern de uniune nationala si o lege pentru finantarea presei

Sambata, 13 Decembrie 2014, ora 18:03
5836 citiri
Udrea vrea guvern de uniune nationala si o lege pentru finantarea presei

Presedintele PMP, Elena Udrea, a anuntat, sambata, ca vrea guvern de uniune nationala si ca il va sustine daca i se respecta cateva conditii.

"Guvernul de uniune nationala poate fi sustinut de PMP daca isi asuma obiectivele pe care noi le-am afirmat permanent, un guvern care sa promoveze legi care sa schimbe, sa duca la schimbarea clasei politice in acest moment: reducerea numarului de parlamentari la 300, legea privind depolitizarea insitutitiilor, legea sanatatii si o lege privind finantarea presei, o lege care sa inceapa un proces de transformare a presei intr-una independenta", a declarat Elena Udrea.

Liderul PMP considera ca Executivul actual este lipsit de legitimitate si a anuntat ca sustin o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta. "Guvernul ponta trebuie sa plece", a punctat Udrea.

Aceasta a prezentat si ceea ce s-a stabilit la Colegiului National al formatiunii, care a avut loc sambata.

"Am definit linia politica a PMP pe termen mediu si lung. Am constatat ca PMP este in opozitie atat cu PSD, cat si PNL, doua partide tributare, clientelare, doua partide stapanite de baroni locali. PMP este un partid nou, care intelege lectia primata la votul pentru presedintele Romaniei. Consideram ca atat PSD, cat si PNL ignora vointa acestui electorat", a continuat liderul PMP.

Elena Udrea a transmis si ca Traian Basescu va primi o invitatie formala pentru a li se alatura.

"Am decis ca in urma sedintei de Consiliu Executiv National de saptamana viitoare sa adoptam un document in care sa afirmam ferm continuarea proiectelor incepute in mandatele lui Traian Basescu", a mai spus Elena Udrea.

In final, aceasta a anuntat ca Congresul PMP a fost programat pentru data de 21 martie 2015.

Ministrul Razvan Nicolescu pleaca din Guvern - Energia revine la Ministerul Economiei

Liderul PMP a facut aceste declaratii in conditiile in care Victor Ponta pune la punct ultimele detalii privind noul Guvern. Acesta urmeaza sa anunte, duminica, cine sunt cei din noua sa echipa.

Sambata la amiaza, UDMR a anuntat ca iese in mod oficial de la Guvernare, dupa ce acest lucru a fost votat in Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU).

Tot sambata, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a anuntat pe Facebook ca isi da demisia, iar la putin timp dupa el si ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Florin Jianu, a anuntat ca pleaca din Guvern. Si Energia, si IMM-urile vor fi comasate cu Ministerul Economiei.

Citeste si:
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a spus luni, 25 octombrie, la Curtea de Apel București, unde se judecă unul din termenele dosarului Hidroelectrica, în care este acuzată de luare de...
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Fostul ambasador și consilier prezidențial Cătălin Avramescu, profesor universitar de Științe Politice, a postat pe Facebook mai multe întrebări legate de teza de doctorat a generalului...
Sursa: Ziare.com