Ce faceti cu Poteras, d-na Udrea? (Opinii)

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 00:30
5978 citiri
Ce faceti cu Poteras, d-na Udrea? (Opinii)
Foto: Arhiva

La Consiliul de Coordonare al PD-L de sambata, Elena Udrea promitea ca o sa faca o evaluare om cu om, profesionala si morala, a fiecarui democrat-liberal aflat in functii importante la nivelul Capitalei.

Iar "cei care nu vor corespunde criteriilor de competenta, performanta si integritate in exercitarea functiei ocupate", vor pierde sustinerea organizatiei bucurestene. Iata ca sefa PD-L Bucuresti are deja ocazia sa treaca la fapte. I-o ofera primarul Sectorului 6, Cristian Poteras trimis in judecata pentru un abuz in serviciu cu iz mafiot.

Potrivit DNA, primarul facea parte dintr-o retea specializata in acapararea de terenuri revendicate de batrani. Prin grija primarului, oamenii primeau in locul terenurilor de drept altele de mult mai mare valoare, spre exemplu in loc de comuna Rosu, pe Splaiul Independentei, sau in loc de comuna Lupeasca pe bulevardul Drumul Taberei. Inainte de retrocedare insa, batranii se angajau sa vanda aceste terenuri mult sub pretul pietei altor membri ai retelei, adica rudelor si prietenilor lui Cristian Poteras. O afacere perfecta, cu un profit de zeci de milioane de euro.

Dar dl. Poteras nu este la prima afacere foarte buna. Sotia sa a construit la Clinceni cea mai scumpa sala de sport din Romania, in valoare de 1 milion de euro, pe banii Companiei Nationale de investitii. O familie de intreprinzatori asadar!

Daca in statutul PD-L ar fi fost incluse criteriile de integritate ale Monicai Maovei, dl. Poteras n-ar mai fi acum membru PD-L. Suspendarea ar fi operat automat pana la verdictul Justitiei. Asa, asteptam cu nerabdare evaluarea d-nei Udrea sau autosuspendarea lui Cristian Poteras. Ma tem ca mai avem de asteptat.

Nici nu s-a stins bine ecoul ultimului atac la tripleta reformista din PD-L, ca partidul incaseaza in plina figura un imens scandal care nu face decat sa dovedeasca din nou cata dreptate are Monica Macovei.

Poate ca intr-o societate asezata si normala, cu o minima moralitate a clasei politice masurile propuse de fostul ministru al Justitiei sunt excesive. Dar tara in care un primar bucurestean este acuzat ca face parte dintr-o retea imobiliara mafiota, ce spolia batrani si jefuia domeniul public, are o nevoie acuta de astfel de masuri extreme.

Si in discutie nu este, dar soarta PD-L, care nu ar trebui sa-i intereseze decat pe membrii sai, ci chiar soarta democratiei romanesti. De ce credeti ca institutiile statului, de la presedintie, la primarii, si clasa politica in ansamblul ei au ajuns la cel mai scazut nivel de credibilitate din ultimii 20 de ani? De ce credeti ca numarul celor care sunt decisi sa nu mai mearga la vot a trecut de 50%, astfel incat sondajele de opinie ne arata de fapt optiunile politice ale minoritatii? De ce credeti ca tot mai multi romani au nostalgii comuniste si tentatii totalitare?

Tocmai din cauza tuturor poterasilor acestei tari, din toate partidele, de la toate nivelurile statului, care nu au facut decat sa jumuleasca bugetul si contribuabilul, care au abuzat de functiile lor si care nu au patit niciodata nimic. Ce-ar fi daca fata de toti acesti poterasi ar exista toleranta zero? Ce-ar fi daca s-ar duce in fata judecatorilor ca niste oameni obisnuiti si nu avand blazonul politic pus pe frunte? Daca ar fi achitati s-ar intoarce ca niste eroi, daca sunt vinovati, cu cat scapam mai repede de ei, cu atat mai bine.

Este mereu invocata lipsa de condamnari a celor trimsi in judecata de un DNA pasamite abuziv inclusiv cu reprezentantii puterii. Este ca si cum ai impinge un om pe scari si l-ai intreba apoi de ce alearga. Cum sa ajungem la condamnari cat timp toti politicienii sunt aparati vajnic de partidele lor, cu singura conditie sa aduca voturi indiferent de mijloacele folosite, si prin forta presiunii politice reusesc sa blocheze toate procesele? Cat timp aceasta protectie va exista nici ca vom vedea rezultate palpabile ale luptei anticoruptie mai sus de DNA.

De asta este nevoie de criteriile de integritate ale Monicai Macovei: pentru ca poterasii sa fie singuri fata in fata cu Justitia, adica exact lucrul de care politicienii se tem mai tare.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Elena Udrea Cristian Poteras, #Poteras mafie imobiliara, #Poteras trimis judecata , #PDL
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
OBSERVAM CU TOTII,CA AVEM TONOMATE PE BANDA,NICI NU APUCA OMUL SA CITEASCA INEPTIILE LUI LECACA VINE RACARU SI O IA PE UDREA IN PRIMIRE!