Cezar Preda o ataca pe Udrea pentru ca a cerut capul lui Boc

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 13:00
3230 citiri
Cezar Preda o ataca pe Udrea pentru ca a cerut capul lui Boc
Foto: Antena3

Liderul democrat-liberat Cezar Preda a blamat, miercuri, pozitia Elenei Udrea, care a declarat de curand ca ar fi nevoie de o schimbare majora in Guvern pentru a recapata increderea populatiei.

"Mi se pare total iesita din comun pozitia unor oameni care se afla in interiorul Guvernului si cer capul premierului! (...) Guvernul are prim-ministru, iar partidul are presedinte. (...) Stafeta nu se preda la mijlocul drumului", a declarat, la RFI, Cezar Preda.

Udrea: E nevoie de-o schimbare la Guvern pentru a recastiga increderea populatiei

Intrebat ce parere are despre faptul ca Traian Basescu a inceput cautarile pentru un premier tehnocrat, Preda a raspuns ca seful statului poate sa faca ce doreste.

"Eu am un prim-ministru, am un Guvern pe care-l sustin si cu asta merg inainte in reforma statului. Nu stiu ce sa va spun eu, daca trebuie sa-mi aleg momentele dupa ce cauta domnul presedinte! Domnul presedinte sa caute, ce problema am eu? (...)

In niciun caz nu consider ca intr-un asemenea moment trebuie gasit premier tehnocrat! Asta este o chestiune pe care eu n-am intalnit-o, mai aratati-mi o tara, va rog frumos, o tara in UE, care face asa ceva si daca fac ei, facem si noi! Nu se preda stafeta la mijlocul drumului", a mai spus vicepresedintele PD-L.

Basescu s-a intalnit cu lideri PD-L: se cauta premier independent - surse

El considera ca toate discutiile despre premierul independent fac "mult mai rau partidului decat face efectul guvernarii in perioada de criza".

Un efect la fel de nociv pentru partid il au si discutiile despre reformarea formatiunii purtate in spatiul public.

"Care e problema unei discutii democratice in interiorul unui partid cu ceea ce arunci laturile pe geamurile altora? Trebuie sa ne vedem de treaba noastra, am o dezbatere in partid, o fac in partid, am niste alegeri in partid, trebuie sa le tin fara sa fac prea multa valva si cu asta basta! Si daca am o conducere in partid stabilita de Conventia democrata, am un presedinte ales de Conventia democratic intrunita, atunci vad ce decizie iau si cu guvernarea si cu Guvernul si cu primul ministru", a mai spus Preda.

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii si Turismului, a declarat vineri, la Ploiesti, ca, pentru a recastiga increderea populatiei, e nevoie si de o schimbare la nivelul Guvernului.

"Este momentul sa redam increderea cetatenilor in actul de guvernare. Spuneam de foarte multe ori ca una din componentele foarte importante care mentin criza economica este lipsa de incredere a populatiei, care a generat si incetinirea consumului. Pana la urma o relansare economica, pentru ca este evident ca am reusit sa stopam criza, lansarea cresterii se face cu increderea populatiei. Probabil ca un mod de a dobandi aceasta incredere este si o schimbare la nivelul Guvernului", a spus Udrea saptamana trecuta.

Citeste mai mult despre Cezar Preda o ataca pe Udrea pentru ca cere capul lui Boc pe RFI.ro

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Cezar Preda Elena Udrea, #Cezar Preda remaniere Boc, #Emil Boc demisie Guvern , #PDL
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
CONFLICTE IN PARTIDUL MARIONETELOR?? CREDEAM CA DOAR BESE ARE UN CUVANT DE SPUS IN PDL.