Cum a scos Elena Udrea Romania din criza (Opinii)

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Vineri, 18 Februarie 2011, ora 23:39
4673 citiri
Cum a scos Elena Udrea Romania din criza (Opinii)

Prin turism. Mai concret, prin cresterea veniturilor provenite din turism, prin promovarea frumusetilor patriei dirijate de Elena Udrea si incasarile uriase de care a beneficiat industria serviciilor in urma asediului la care a fost supasa Romania, dupa invazia turistilor straini din toate colturile lumii.

Nu mai conteaza ca ANAT, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, sustine ca vanzarile societatilor de turism din Romania au scazut, in medie, cu peste 15%.

Daca ministrul Elena Udrea a ajuns sa fie convinsa ca e bine si ajuta sa spuna ca turismul a iesit din recesiune, atunci toate cifrele pamantului pot fi contorsionate, intoarse pe dos, talmacite si rastalmacite.

Insa doamna ministru nu este nici pe departe o exceptie a partidului pe care il reprezinta. Ea este confirmarea regulei ridicata la nivel de lege dupa care se ghideaza si functioneaza PD-L. Mai corect spus, o anumita latura a partidului.

Cunoscuta si ca aripa reformista, grupul democrat liberalilor apropiati Cotroceniului, printre care Cristian Preda, Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Monica Macovei, Emil Boc (inca), Elena Udrea si alti cativa fideli ideilor de origine prezidentiala, a capatat in timp o trasatura unica, desi nu e tocmai un motiv de mandrie.

Toti liderii democrat-liberali au devenit niste tonomate cotroceniste, care rand pe rand vin in sprijinul ideilor si strategiilor lansate de Traian Basescu.

Fie ca o fac in avans, mai ales in cazul doamnei Elena Udrea, care transmite uneori mesajele chiar si in locul presedintelui, fie ca o fac imediat dupa ce Traian Basescu si-a lansat ideile, grupul reformist al PD-L actioneaza coordonandu-se aproape perfect. Daca acum presedintele a spus ca Emil Boc nu mai este bun si ii trebuie inlocuitor, atunci unul cate unul toti reformistii vor transmite tonomatic aceeasi idee, pana la saturatie. Difera stilul si gradul de asimilare a ideilor cotroceniste. Apoi, fiecare se descurca cum poate mai bine.

Acum, de exemplu, Elena Udrea a devenit convinsa ca a sosit timpul disparitiei lui Boc V si schimbarea lui cu un nume care sa-i faca pe romani "sa vada mai repede lucrurile pozitive pe care le facem". Cu alte cuvinte, Emil Boc nu e bun ca habar nu are sa arate ce fapte bune a reusit sa realizeze ministrul Dezvoltarii si Turismului. Trebuie adus un alt premier care sa o poata promova si mai bine pe Elena Udrea si activitatile cu rezultate excelente intreprinse ca ministru.

Odata cu Elena au sarit si ceilalti reformisti ai partidului cu idei care mai de care mai trasnite si mai imposibile. Ca si cum toti ar dori sa ne convinga ca intreaga nebunie a inlocuirii lui Boc cu un independent tehnocrat nu este altceva decat o alta strategie de manipulare a lui Traian Basescu. Cristian Preda, de exemplu, si-ar dori-o pe Monica Macovei in functia de premier. Iar Boureanu pe cel care a refuzat constant si categoric propunerea - Mugur Isarescu.

Transformati in diseminatori zelosi ai propagandei lansata de la Cotroceni, toti oamenii presedintelui din cadrul PD-L au un singur punct in comun in acest moment - cucerirea puterii in partid la apropiatele alegeri, anihilarea opozantilor presedintelui si mentinerea la guvernare, in orice formula majoritara posibila, cat mai mult timp, eventual, daca este posibil, pana in 2014.

Astfel, Elena Udrea a scos, din nou, turismul din recesiune, pentru ca Emil Boc a scos Romania din criza, pentru ca Traian Basescu sa poata numi un alt premier care sa ne si convinga ca acest lucru chiar s-a petrecut.

Citeste si:
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț au devenit părinții unei fetițe, pe 14 ianurie 2022. Anunțul a fost făcut de proaspăta mămică vineri, 21 ianuarie....