De ce trebuie Elena Udrea sa conduca PDL (Opinii)

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Luni, 18 Martie 2013, ora 00:03
16993 citiri
De ce trebuie Elena Udrea sa conduca PDL (Opinii)

PDL se afla la rascruce de drumuri. Nu doar pentru ca peste o saptamana isi va alege viitorul presedinte, ci pentru ca in functie de numele care va castiga Congresul de pe 23 martie se va scrie si destinul PDL.

Desi jocurile par facute si toate casele de pariuri il dau deja castigator pe Vasile Blaga, prezenta lui Traian Basescu la Congres ar putea intoarce rezultatul.

Intrucat presedintele Romaniei si-a manifestat sustinerea fatis pentru Elena Udrea, in ciuda tuturor prerogativelor sale constitutionale, nu ar trebui sa mire pe nimeni daca vom avea o surpriza de proportii.

Cum toata lumea s-a obisnuit ca in statul de drept al lui Traian Basescu presedintele sa faca pe fata campanie pentru un candidat dintr-un partid politic, la fel ar trebui sa nu ne mire daca unele institutii ale aceluiasi stat de drept vor fi folosite pentru influentarea votului intr-un anume sens.

Aparatorii statului de drept stiu care sunt acele institutii - aceleasi care au si rezistat vara trecuta loviturii data de uselistii dezlantuiti. Tocmai din acest motiv e absolut de neinteles si extrem de bizar cum inainte de Congres toti cei trei candidati la sefia PDL se tem ca alegerile interne vor fi fraudate, suspectandu-se fiecare reciproc.

Cum ar fi posibil ca tocmai in singurul partid din Romania care a aparat statul de drept sa apara astfel de acuzatii, doar Elena Udrea stie, pentru ca ea le si propaga cel mai des.

A devenit destul de limpede de ce cred unii ca doar Elena Udrea mai poate salva Partidul Democrat Liberal. Cine a avut rabdarea sau curiozitatea sa asculte sau sa citeasca declaratiile fostului ministru de la Turism facute la emisiunea "Dupa 20 de ani", de la Pro Tv, nu mai are prea multe semne de intrebare. Partidul are nevoie pentru a supravietui de astfel de infuzii de halucinatii combinate cu tupeu si aroganta, precum cele profetite de Udrea la postul amintit.

Ascultand-o pe fosta consiliera de la Cotroceni cum vorbeste despre candidatii pe care PDL ii va arunca in lupta de la prezidentiale, mai ca esti tentat sa crezi ca restul nu mai au nicio sansa in fata lor. Desi cei 5 sau 6 nominalizati de Udrea nu au in sondaje, luati impreuna, nici jumatate din scorul inregistrat de Crin Antonescu. Si care Antonescu? isi linisteste aceeasi Udrea numerosii sustinatori, USL ii va avea candidati pe Ponta si Tariceanu...

Cine altcineva, in afara de Elena Udrea, ar mai avea atata tupeu incat sa spuna ca regreta ca nu a candidat pentru Primaria Capitalei, cand toata lumea stie ca nu ar fi obtinut mai mult de 2-3%, tot atat cat ii spunea si sondajul intern ca ar fi obtinut?

Daca strategia este ca PDL sa se ridiculizeze maxim si sa iasa din conul de umbra in care a intrat prin astfel de bizarerii si declaratii halucinante, atunci Udrea este cel mai potrivit presedinte de partid.

Daca nimeni nu mai are rabdare sa construiasca ani la rand acest partid, atunci Elena Udrea este candidatul ideal. Insa toti pedelistii vor deveni in curand constienti ca nici macar revenirea lui Traian Basescu in partid nu ii va mai ajuta, ci dimpotriva. Vor avea dovada dupa alegerea Elenei Udrea.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...