Demisie Udrea Falca: unii lideri nu o agreau. Stolojan: Asta-i viata!

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 18:44
5153 citiri
Demisie Udrea Falca: unii lideri nu o agreau. Stolojan: Asta-i viata!
Foto:evz.ro

Demisia Elenei Udrea din PDL si trecerea sa la Miscarea Populara, precum si plecarea in aceeasi directie a altor parlamentari democrat-liberali a fost primita cu regret de mai multi membri PDL, insa a si renascut discutii despre "unitatea dreptei".

Anastase: Nu cred in proiectul plimbarii la alt partid

Presedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, spune, comentand demisia Elenei Udrea din partid si inscrierea in Miscarea Populara, ca ea vrea o dreapta unita, nu trecerea unor membri dintr-un partid de dreapta in altul.

"Demisia doamnei Udrea e o optiune personala. Speram sa nu ajungem in punctul asta, eu crezand mai degraba in proiectul unei drepte unite decat in proiectul in care ne plimbam de la un partid la altul", a spus fosta sefa a Camerei Deputatilor pentru Ziare.com.

Intrebata daca ea ar putea face acelasi pas ca Udrea in viitor, Anastase a raspuns: "viitorul mi-e greu sa il prezic. In momentul de fata nu am in vedere nicio plecare si sper sa abordam cu mult mai multa maturitate politica din Romania. Eu chiar imi doresc o dreapta unita."

Falca: Sper sa ne reintalnim intr-un partid al dreptei

Primarul Aradului, Gheorghe Falca, spune ca regreta plecarea Elenei Udrea si ca e un semnal ca liderii dreptei sa formeze un singur partid.

"Regret plecarea Elenei Udrea si sper ca liderii dreptei sa aiba ratiune si sa se uneasca, sa ne intalnim intr-un proiect comun pana in europarlamentare. Prima etapa ar fi o alianta, in a doua, un partid", a spus si liderul PDL Arad.

El a dat de inteles si ca Udrea a plecat pentru ca nu era respectata in PDL: "unii lideri nu o agreau, dar intre neagreare si respect e o diferenta."

Stolojan: Asta e viata!

Europarlamentarul Theodor Stolojan regreta si el plecarea Elenei Udrea, insa spune ca alti oameni care pleaca odata cu ea pur si simplu isi cauta un loc eligibil pentru o candidatura.

"Asta e viata, se intampla in orice partid. Eu si foarte multi colegi de-ai mei regretam orice plecare din Partidul Democrat Liberal, dar asta e viata, ar trebui sa mergem inainte.

Daca are convingeri ca poate sa realizeze mai multe in Miscarea Populara, asta e decizia dansei. Insa nu toti cei care pleaca au aceeasi gandire sau se incadreaza in aceeasi tipologie ca doamna Udrea, sunt si unii care pur si simplu isi cauta un loc din care sa poata candida mai departe pentru un loc intr-un Parlament sau altul", a spus Stolojan pentru Ziare.com.

El a exprimat mai multe regrete insa pentru Florin Popescu, fostul sef al PDL Dambovita, care a plecat si el odata cu Elena Udrea.

"Mie imi pare rau ca pleaca unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am avut in PDL, Florin Popescu de la Dambovita, sper ca acea filiala judeteana macar sa atinga rezultatele pe care el le-a atins.

Sa speram ca dupa alegerile pentru Parlamentul European vom putea sa realizam acea mult-discutata unitate a fortelor de dreapta - o alianta care sa poata sa mearga mai departe pentru presedintie si pentru Parlamentul Romaniei. Vedeti ce se intampla in Romania, ai nevoie ca cineva sa se opuna acestei situatii!", a adaugat Stolojan.

Citește și:
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Oficial al Guvernului despre reacția OMW Petrom privind taxa de solidaritate: ”Legislaţia va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”
Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că nu poate comenta punctul de vedere al companiei private OMV Petrom referitor la faptul că nu va plăti taxa de solidaritate,...
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Cum este pregătită România pentru cutremur: ”Fiecare judeţ deţine două containere cu echipamente şi echipaje de câte 25 de persoane”
Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat miercuri, 8 februarie, că țara noastră este mai pregătită pentru a face faţă unor situaţii de urgenţă majore, cum este cazul cutremurelor....