Drumul Elenei Udrea spre sefia PDL (Opinii)

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 07:31
5595 citiri
Drumul Elenei Udrea spre sefia PDL (Opinii)

Niciun inceput de an fara Elena Udrea. Televiziunile s-au bulucit din nou sa relateze orice miscare a faimoasei blonde, care a petrecut din nou Revelionul cu familia prezidentiala.

Nu asta mi-a atras insa atentia. Ci un alt personaj care a petrecut alaturi de ei. Gheorghe Falca, primarul Aradului. Unul dintre oamenii alaturi de care alcatuieste "partida prezidentiala" din PDL. Unul din oamenii cu ajutorul carora Traian Basescu poate recuceri puterea pierduta in partidul pe care altadata il domina.

Si, sub indrumarea presedintelui, posibil aliat al Elenei Udrea. Daca nu va candida chiar el la sefia PDL, e aproape sigur ca ar sprijini-o pe fosta "blonda de la Cotroceni".

"Elena Udrea poate fi viitorul lider al PDL, oricine poate fi", spunea cel care a ajutat-o sa intre din nou in Parlament, primarul de Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Si da, poate fi. Cu sprijinul lui Falca si cu propria forta, dar mai ales cu slabiciunea surprinzatoare a actualei conduceri a partidului.

Nici ea nu si-a ascuns dorinta de a candida, in cazul in care "are suficienta sustinere din teritoriu". Daca vrea sa fie, nu are moment mai potrivit. E momentul ei, asta pentru ca nu mai sunt multi in jur.

Cine ar avea curajul si forta sa incerce sa-i ia presedintia lui Vasile Blaga? Elena Udrea, cu foamea ei de putere, ar putea fi omul care sa incerce.

Atuuri are. A obtinut cel mai bun rezultat dintre toti "greii" PDL. Cu ajutorul lui Pinalti, dar asta conteaza mai putin acum. Elena Udrea s-a batut cu ghearele si dintii pentru viata ei politica.

A facut orice. Si-a cumparat un apartament la Roman, a recitat - destul de jenant, dupa mine - poezii din vremea adolescentei ei, a batut colegiul cu tenacitate, in ciuda tirului feroce al USL si Antena 3. A iesit la bataie. A fortat pana si in ziua votului, cand a stimulat patriotismul local spunand presei ca a venit cu un palton "creatie a unui brand romascan".

In plus, desi nu mai stiu daca e un atu in momentul asta, e favorita lui Traian Basescu, a devenit, cu timpul, amica Elenei Basescu si face din nou sarbatorile cu familia prezidentiala.

In sistemul nostru politic "bizantin", asta inseamna ceva. Intotdeauna. Inseamna ca e si a fost intotdeauna o "insider".

Problemele Elenei Udrea vin din interior. Sunt oameni cu care nu se va intelege in veci. Cei din aripa Blaga, spre exemplu, pe care i-a atacat dur inaintea congresului din 2010, astfel incat Cezar Preda s-a vazut nevoit sa-i raspunda si sa acuze "nesimtirea atacurilor din tabara Boc".

Sau mai tineti minte cand a preluat Ministerul Dezvoltarii si a declarat ca a gasit un dezastru mostenit de la predecesorul ei, insusi Vasile Blaga? Multi o dispretuiesc si ar considera un cosmar ca ea sa le fie sefa.

Elena Udrea ar reusi sa castige si asa, cu o singura conditie. Sa demonstreze ca poate duce PDL sus de tot. Ca poate fi locomotiva PDL si nu inca un motiv pentru care PDL sa fie macelarit in presa, asa cum a fost in dese randuri, chiar din cauza ei. Ceea ce e o varianta mult mai plauzibila.

Asa cum o stim, Udrea va lupta. Pentru sefia partidului, daca se va putea. Sa fie in varf, un numar 2 sau 3, asa cum a mai fost, daca nu. De-abia astept congresul PDL din mai. Va fi, ca sa citez din clasici, "cu sange pe pereti".

Citeste si:
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de sâmbătă două hotărâri privind acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi scoaterea de...