Editorial: Doamna Udrea, sunteti o katiusa?

Autor: Cristian Mihai Chis
Marti, 26 Martie 2013, ora 14:38
3890 citiri
Editorial: Doamna Udrea, sunteti o katiusa?

De cand o urmaresc pe Elena Udrea, si marturisesc ca nu inceteaza sa ma mire talentul ei de a mima, de a deturna intrebarile din matca moderatorului fara ca acesta sa o realizeze (de regula preia ostilitatile fara ca evenimentul sa fie observat de gazda), nu am vazut-o niciodata nesigura.

Insa aseara, la emisiunea lui Rares Bogdan, unde nu stiu de ce s-a dus avand in vedere sentimentele pe care le nutreste realizatorul TV fata de oastea pedelista, dar mai ales fata de viguroasa, de stejareasca faptura prezidentiala, s-a pierdut.

Mizand, probabil, pe faptul ca telespectatorii vor sesiza evidenta, ca de aia se cheama asa, moderatorul a manifestat mila si nu a semnalat doua minciuni flagrante reusite de doamna Udrea.

Prima: la intrebarea "cand ati vorbit ultima oara cu Traian Basescu", deputatul PDL a dat doua raspunsuri. Intai a afirmat ca s-au auzit duminica, cand i-a raportat ceva, iar cateva minute mai incolo a lasat sa se inteleaga ca au discutat sambata, dupa depunerea contestatiei.

A doua: la o intrebare despre succesiunea de evenimente legate de organizarea centralizarii voturilor, Elena Udrea a avut de asemenea doua versiuni. Dupa ce a "marturisit" ca fraudacii au amestecat buletinele din toate urnele, deci nu se poate spune care este dispunerea optiunilor delegatilor (judetele au fost impartite in patru, in ordine alfabetica, si repartizate pe tabel), deci nu au existat procese-verbale individuale, doamna Udrea a comis-o iar: a spus ca observatorii sai ii raportau din cand in cand, pe masura ce se numarau voturile de la fiecare urna, cum stateau caprariile.

In afara de cele doua inadvertente, ca sa nu le spun minciuni, mai remarc ceva: daca rezultatul alegerilor denota fesenism, deci pe cale de consecinta castigarea acestora de catre Elena Udrea ar fi fost o mostra de democratie (stiu, e un sofism, dar nu ma pot abtine, doar suntem pe taramul manipularii), de cine s-a despartit Traian Basescu?

Doar daca nu cumva seful statului si-a abandonat produsul - iata si o a treia minciuna: negarea faptului ca presedintele Romaniei a sustinut-o pentru functia de sef portocaliu.

Ceea ce, iertati-mi malitiozitatea, imi este greu sa cred. Dar atunci, miscarea urmatoare, fara prea multe mutari preliminare, ar fi iesirea rapida a doamnei Udrea din PDL, impreuna cu sustinatorii sai.

Dar duduia sustine ca, dimpotriva, partidul nu are nevoie acum de inca un spasm, deci va ramane ca sa lupte cu USL.

Este o fractura logica, doamna Udrea: daca cel mai bun produs al scolii politice romanesti contemporane, mai viguros, mai singular in privinta bunelor intentii, mai zemos de democratie este Traian Basescu, si el apreciaza ca PDL este un apendice putrezit, un fascicol stalinist vopsit, dumneavoastra cum pareti vietuind acolo? O katiusa?

Citeste si:
Cărțile pe care le poate juca Florin Cîțu, după ce se termină mandatele interimare ale miniștrilor. Augustin Zegrean face lumină în conflictul dintre executiv și legislativ
Cărțile pe care le poate juca Florin Cîțu, după ce se termină mandatele interimare ale miniștrilor. Augustin Zegrean face lumină în conflictul dintre executiv și legislativ
Fostul presedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean a declarat, într-un interviu pentru News.ro, că Parlamentul trebuie să fie de acord doar cu miniştrii care vin noi în guvern şi...
Ludovic Orban, despre incidentul violent în care au fost implicați activiștii de mediu: „Este abominabil. Trebuie identificaţi vinovaţii de urgenţă”
Ludovic Orban, despre incidentul violent în care au fost implicați activiștii de mediu: „Este abominabil. Trebuie identificaţi vinovaţii de urgenţă”
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat duminică, 18 septembrie, despre incidentul petrecut săptămâna aceasta într-o pădure din judeţul Suceava, unde doi jurnalişti...
Sursa: Ziare.com
Comentarii