Opinii: Elena Udrea a iesit pe locul doi

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 21 Noiembrie 2010, ora 18:56
9622 citiri
Opinii: Elena Udrea a iesit pe locul doi

In cazul PD-L si al Elenei Udrea este valabil bancul acela - a alergat de unul singur si a iesit pe locul doi. Zicerea este folosita pentru a exprima tristetea unei competitii sau a candidatului care, desi nu are concurent, reuseste performanta sa dezamageasca. Spectacolul oferit de membrii Partidului Democrat Liberal, cu ocazia alegerii sefului PD-L Bucuresti, a fost, eufemistic vorbind, unul dizgratios.

"Nu ma simt incomodata de postura de candidat unic" a spus "blonda din partidul democrat" - dupa cum singura s-a autocaracterizat Elena Udrea - "dar emotiile sunt la fel de mari". Din acest moment alegerile au fost incheiate, candidatul ar fi putut sa plece acasa, iar delegatii stransi in sala s-ar fi putut intoarce linistiti in tara. Nimeni nu ar fi ratat nimic. Poate doar emotiile Elenei nu s-ar fi risipit in lipsa votului care sa ii certifice pozitia in fruntea PD-L Bucuresti.

Surpriza, nu s-a intamplat. Elena Udrea a asteptat sa intre in sala, cot la cot cu Emil Boc, ca o mireasa condusa la altar de tatal ei, intr-o regie perfect sincronizata, exact in momentul in care din imnul partidului rasunau primele acorduri. Un freamat general si o mare de emotii. Pe cerul democrat liberal rasarea Soarele. Acest Kill Bill al politicii romanesti pasea in ritm de madona primind omagiile si aplauzele unei sali intregi de suspusi.

Epitetele si caracterizarile scolaresti au curs apoi ca suvoi nestapanit. De la Gabriel Oprea, fostul sef al mafiei personale a lui Adrian Nastase, dupa cum il deconspirase chiar Traian Basescu, reevaluat acum si pus ministru in Guvernul reformator Boc, pana la Raluca Turcan, toti membrii de vaza ai partidului s-au intrecut in a-i inchina osanale marelui, nemaivazutului, prealuminosului, unicului, mult-prea-harnicului, extraordinarului, atoatestiitorul si mult-prea-desteptului politician - Elena Udrea.

Doar ca din momentul in care a deschis gura, Elena Udrea a si dat cu viitorul partidului in gard, afirmand, cu subiect si predicat, ca misiunea PD-L e aceea de a "scapa Romania de PSD" si trebuie sa castige aceasta batalie "odata pentru totdeauna". Nici mai mult, nici mai putin.

Odata pentru totdeauana!

Nici macar Nicolae Ceauesescu nu proclama victoria socialismului si a partidului comunist "odata pentru totdeauana" in Romania. El macar se limita la a anunta "Epoca de Aur" pe care o va aduce in viitor lupta socialismului cu elementele distrugatoare ale imperialismului capitalist. Elena Udrea viseaza probabil sa fie incoronata "odata pentru totdeauana" in fruntea a orice...

Potrivit teoriei cu care am ajuns deja sa fim familiarizati de catre liderii democrat liberali - "interesul national" este cunoscut doar de catre ei si numai ei - romanii nu stiu ca cel mai bun lucru care li se poate intampla este sa fie condusi "odata pentru totdeauana" de PD-L si, eventual, de Traian Basescu, Elena Udrea, Emil Boc si Roberta Anastase.

In rest, nicio surpriza. Tot discursul Elenei Udrea este rupt bucata cu bucata din tezele si dogmele ideologice de la Cotroceni. Putin fanatizat, ca pentru o Mare Adunare Nationala, si impanat cu o fagaduinta a unui viitor luminos care sa mobilizeze membrii si delagatii disperati probabil si ei de esecul grandios pe care PD-L si-l administreaza singur si il mai aplica si Romaniei, din "interes national".

Citeste si:
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist,...
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...
Comentarii
DAN-795
rank 5
Siamezii Vanghelie si Leca ....nu trebuie confundati , unul a invatat sa scrie , celalalt sa vorbeasca, insa beneficiaza de acelasi creier ..
Jerome
rank 5
Pe timpul lui Ceausescu, a existat un Parvulescu. Astazi la PD nu exista nimeni