Elena Udrea a aprins cea mai inalta cruce din Moldova

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 21:11
4591 citiri
Elena Udrea a aprins cea mai inalta cruce din Moldova
Foto: Pagina de Facebook a Elenei Udrea

Elena Udrea a aprins, marti seara, in comuna Ion Creanga din judetul Neamt, pe Dealul Muncelului, cea mai inalta cruce din Moldova.

"Am aprins cea mai inalta cruce din Moldova. Dumnezeu ne-a ajutat ca o veche dorinta a locuitorilor din comuna Ion Creanga sa fie acum implinita. De pe Dealul Muncelului de langa Roman, crucea Sfantului Nicolae lumineaza inima Moldovei", a scris Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook.

Crucea este asezata pe un soclu de beton si va fi luminata toata noaptea, fiind vizibila de pe drumul european E85.

Pentru ridicarea crucii, primaria comunei Ion Creanga a pus la dispozitie un teren de 200 de metri patrati. Crucea va purta hramul Sfantul Nicolae, Elena Udrea declarand ca a dorit ca aceasta cruce sa poarte acest hram, in memoria tatalui sau, care purta numele Nicolae.

"Domnul primar al comunei, un om deosebit de gospodar si cu credinta in Dumnezeu a avut de mai mult timp o dorinta - sa puna simbolul crestinatatii aici, pe acest deal. Astfel, am hotarat ca trebuie sa realizam un vis, sa realizam crucea care sa binecuvanteze intreaga zona. De aceea am hotarat sa realizam aceasta lucrare aici.

Acest proiect imi este foarte drag pentru ca crucea va purta hramul Sfantul Nicolae, in memoria tatalui meu, pe care il chema Nicolae", a spus candidatul ARD in Colegiul 4 Roman- Ion Creanga, Elena Udrea.

Fostul ministru a facut o donatie bisericii in valoare de 40.000 de lei.

Tot marti a fost sfintit locul si pentru biserica din apropierea crucii, care va purta hramul Sfantului Nicolae, dar si amplasamentul pentru o troita din cele 12 care vor fi construite pe drumul care urca la cruce.

La slujba oficiata de Ioachim Bacauanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, impreuna cu un sobor de preoti au participat aproximativ 500 de persoane.

Alegeri parlamentare Neamt 2012

Elena Udrea candideaza din partea ARD in colegiul 4 deputati format din municipiul Roman si comuna Ion Creanga, unde a inceput mai multe proiecte, in timpul mandatului sau de ministru, pe care acum doreste sa le continue.

Printre cele mai importante se numara cele legate de crearea locurilor de munca, prin atragerea de investitii, dar si reabilitarea termica a blocurilor.

Elena Udrea isi castiga detasat colegiul de deputat din Roman

Conform unui sondaj de opinie realizat de Asociatia pentru Demnitate si Valoare Umana, Elena Udrea va obtine voturile a 56,75% dintre alegatorii din colegiul in care candideaza pentru Camera Deputatilor, in conditiile in care 98% dintre locuitori o cunosc pe candidata ARD.

Liviu Bratescu (USL), principalul ei contracandidat, nu este cunoscut decat de 28,5% dintre alegatorii care urmeaza sa voteze, fiind creditat cu numai 30,51% din intentiile de vot ale alegatorilor.

Cum arata apartamentul Elenei Udrea din Roman (Galerie foto)

Citește și:
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat luni, 3 octombrie, că pensiile vor putea fi majorate cu aproximativ 11%. Șeful guvernului a explicat că procentul de majorare nu...