Elena Udrea a dat startul pentru Primaria Capitalei in interiorul PD-L (Video)

Autor: Ana Ilie
Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 15:42
2614 citiri
Elena Udrea a dat startul pentru Primaria Capitalei in interiorul PD-L (Video)

"Am luat decizia de a da startul alegerilor pentru Primaria generala a Bucurestiului, pentru primariile de sector si posturile de consilieri locali" in interiorul PD-L, a anuntat duminica Elena Udrea, intr-o conferinta de presa.

Sefa PD-L Bucuresti a precizat ca "orice coleg care crede ca poate face ceva pentru bucuresteni si vrea sa intre in aceasta competitie si sa candieze la fotoliul de primar, primar de sector si consilieri, sa se inscrie".

Udrea a subliniat insa: "Toti cei care se vor inscrie in aceasta competitie vor fi masurati in increderea bucurestenilor".

Liderul pedelist are incredere ca vor fi multi doritori in sanul PD-L Bucuresti: "Dupa Cristian Preda ne asteptam sa fie si alti colegi care sa isi dispute candidatura".

Udrea a incheiat tragand un semnal de alarma asupra unei probleme cu care se confrunta Bucurestiul, anume expirarea planului de urbanism.

"Planul de urbanism general al Capitalei care expira in 20 decembrie acest an - a fost intocmit acum 20 de ani si desi primarul Oprescu ne-a asigurat in campania electorala ca este primul proiect de care se va ocupa, dupa doi ani si jumatate nu avem nici macar incepute actiunile de elaboare a unui nou plan urbanistic si consilierii PD-L au fost obligati sa prelungeasca acest plan pentru inca un an; am cerut primarului general ca in sedinta urmeaza sa ne prezinte un plan concret de actiuni".

Totodata, organizatia PD-L Bucuresti isi propune ca, dupa 15 ianuarie, sa puna in dezbatere publica un proiect de Lege a Capitalei prin care strategia de dezvoltare a Bucurestilor sa fie stabilita la nivelul primariei generale, nu la cel al primariilor de sector.

"Competente exclusive cum ar fi legate de urbanism, sanatate, salubritate, servicii publice, formarea bugetului sunt impartite intre sectoare, in asa fel incat nu putem vorbi de o strategie unitara de dezvoltare a Bucurestilor. Avem nevoie de aceasta lege care sa stabilieasca care sunt atributiile primarului general, Consiliului General al Municipiului Bucuresti si ele trebuie sa fie atributii legate de perspectiva de dezvoltare integata, de a finanta proiectele mari de investitii ale Capitalei si trebuie sa reglementeze raporturile cu primariile de sector", a subliniat Elena Udrea.

Necesitatea legii a fost motivata si prin faptul ca exista discreptante majore intre bugetele primariilor de sector, fapt care determina standarde diferite de viata si de infrastructura urbana intre locuitorii diferitelor sectoare, situatie apreciata de PD-L ca inechitabila.

"Este o impartire inechitabila a bugetului care se repercuteaza asupra standardelor de viata si de infrastructura urbana pe care le regasim in sectoare diferite. Sustinem si nevoia de a avea un buget agregat care sa fie administrat la nivelul primarului general si Consilului General, iar primarii de sector sa fie ordonatori secundari de credite, asa cum este firesc", a mai declarat Elena Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Udrea PDL Bucuresti, #udrea primarie bucuresti , #PDL