Elena Udrea, catre Guvernul Ponta: Aveti sansa sa aratati cat de terminati sunteti

Luni, 07 Mai 2012, ora 19:01
5342 citiri
Elena Udrea, catre Guvernul Ponta: Aveti sansa sa aratati cat de terminati sunteti
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, de la tribuna Parlamentului, in cadrul sedintei dedicate investirii noului Cabinet, ca Guvernul Ponta are sansa, incepand de luni, sa arate "cat de capabil si terminat" este.

"Domnule prim ministru, dupa trei ani in care ati spus ca guvernele PDL trebuiau sa procedeze altfel, dar nu ati spus cum, veti avea sansa, de azi, sa aratati tarii intregi cat de capabili si terminati sunteti", si-a inceput Elena Udrea discursul.

Guvernul Ponta in Parlament: Antonescu, Ponta si Kelemen, cearta pe minoritati - LIVE

"Mi-as dori ca vorbele frumoase pe care le-ati spus de-a lungul timpului sa devina adevaruri. Mi-as dori sa puteti dubla pensiile si salariile. Mi-as dori sa faceti 3.000 de kilometri de autostrada intr-un an. Mi-as dori sa traiesc in acea tara in care totul se face peste noapte si fara costuri.

Ati ajuns la guvernare cu promisiuni desarte. Programul de guvernare arata ca ati uitat deja ce ati promis. Va felicit ca ati renuntat la orgolii si ca ati preluat, in programul vostru de guvernare, in cea mai mare parte, programul PDL. Vreau sa va multumesc ca ati preluat cel mai amplu program de investitii derulat vreodata de un guvern al Romaniei, celebrul PNIDI", a adaugat Udrea.

Presedintele organizatiei de Bucuresti si-a continuat prelegerea enumerand ce si-ar dori de la viitorul Gvern si de la premierul Victor Ponta: "Sper sa fiti la fel de echidistanti pe cat am fost noi. Sper sa continuati proiectele importante pe care le-am demarat, precum parteneriatul public privat sau construirea locuitelor ANL. Imi doresc de la acest Guvern sa demonstreze ca este total independent.

Imi doresc ca acest Cabinet sa fie condus de la Palatul Victoria. Acest Executiv pare facut in curtea domnului Voiculescu, la Grivco, sau pe drum spre Brasov, vorbind la telefon, cand la celalalt capat al firului se afla patronul Antenelor. Imi doresc de la Victor Ponta sa fie un premier adevarat, capabil sa ia singur decizii. Domnule Ponta, dovediti ca sunteti premierul Romaniei si nu al televiziunilor de stiri, nu al lui Dan Voiculescu".

Nu in ultimul rand, Elena Udrea le-a atras atentia celor de la USL ca Romania nu se termina dupa alegerile din noiembrie 2012, ca mandatul lor. "Chiar daca nu vom vota Guvernul, vom incerca sa facem o Opozitie responsabila. Nu vom lovi in cei de la Putere. Vom pune umarul la consolidarea Romaniei, in Parlament, si nu vom trage chiulul", a mai spus fostul ministru al Turismului.

Schimb de replici Victor Ponta - Elena Udrea

Ulterior, premierul desemnat Victor Ponta a preluat cuvantul in plenul Parlamentului, cu un drept la replica la adresa lui Vasile Blaga, in care i-a multumit si Elenei Udrea ca a ajutat USL sa ajunga la putere.

Blaga: Guvernul Ponta cauta legitimitatea in van

La randul ei, Elena Udrea i-a raspuns lui Victor Ponta: "Va rog sa nu o mai luati personal, orice spun se refera la guvernare si nu la dumneavoastra. Domnule premier desemnat Victor Ponta, in PDL cu siguranta veti avea opozitie. Chiar daca nu eu v-am adus la putere, desi dumneavoastra v-ati fi dorit sa o fac, puteti oricand sa imi cereti sfatul, pentru binele tarii".

In plenul Parlamentului sunt prezenti 247 de senatori si deputati. Ca sa fie investit in functie, Guvernul Ponta are nevoie de 231 de voturi pentru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Elena Udrea guvern Ponta, #Elena Udrea atac Guvern Ponta, #vot Parlament Guvern Ponta , #PDL