Elena Udrea: Cel putin 7 oameni din PD-L ar putea candida la Primarie

Autor: Ana Ilie
Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 21:08
1342 citiri
Elena Udrea: Cel putin 7 oameni din PD-L ar putea candida la Primarie

"Cred ca e nevoie de o competitie interna, in PD-L, intre cei care doresc sa candideze la Primaria Bucurestiului. Celor interesati le spun de pe acum sa se pregateasca", a spus Elena Udrea.

Proaspatul presedinte al PD-L Bucuresti a declarat deschisa competitia pentru candidatul PD-l la Primaria Capitalei, intr-o scurta aparitie la TVR dar si intr-o postare pe blogul sau.

Precizand ca ea insasi nu are de gand sa candideze pentru primarie, iar pentru presedintia partidului este prea devreme sa se gandeasca, Elena Udrea a tinut sa precizeze ca rolul ei, in calitate de presedinte al filialei Bucuresti, este sa "recapete increderea bucurestenilor".

"In ceea ce priveste posibila mea candidatura la Primarie, nu am luat inca o decizie. Rolul meu este de a reporni filiala si de recastiga increderea bucurestenilor. Scopul meu este sa conduc organizatia astfel incat sa castigam alegerile. Nu scrie nicaieri ca Presedintele PD-L Bucuresti trebuie sa si candideze la Primarie, scrie Udrea si pe blog.

In opinia pedelistei, "acest partid are cel putin 7 alte nume, in afara de mine, care ar putea fi candidatii nostri la Primarie. Ma refer aici la: Liviu Negoita, Vasile Blaga, Sulfina Barbu, Silviu Prigoana, Teodor Baconschi, Anca Boagiu sau Cristian Preda. Toti, din punctul meu de vedere, sunt candidati cu sanse si ar fi primari mult mai buni decat Sorin Oprescu".

Udrea a mai precizat ca "evaluarea finala prin care se decide candidatul la Primarie ar trebui sa fie facuta cu minimum 3 luni inainte de alegeri".

Despre reducerea concediului post-natal: Trebuie sa ne gandim la ce poate oferi statul acum

Udrea a facut referire si la posibilitatea reducerii perioadei de concediu post-natal, subliniind ca in "situatii exceptionale" trebuie luate masurile adecvate si ca este nevoie sa se ia in calcul ce poate oferi statul in prezent pentru aceste prestatii sociale.

"In UE inteleg ca acum Franta avea trei luni sau cinci luni si a urcat de scurt timp indemnizatia la mai mult de cinci luni. Am inteles ca in UE media este undeva la 14 luni, foarte multe tari au mai putin de atat. Pana la urma sunt niste criterii care au fost avute in vedere, nu iesim din norma europeana si ma gandesc ca sunt destule mame care ar prefera sa lucreze. Masurile trebuie luate si in functie de contextul economic si social. Atunci cand au fost mai multi bani sau cand parea ca avem mai multi bani s-a luat aceasta masura s-a crescut la doi ani perioada in care s-a beneficiat de concediul acesta post-natal", a spus Udrea.

"In situatii exceptionale asa cum ne aflam in acest moment si masurile trebuie sa tinda cumva la o normalizare a acestor masuri sociale pe care statul le ia si trebuie sa ne gandim la ceea ce poate sa ofere statul in momentul acesta", a adaugat ministrul.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...