Opinii: Elena Udrea da lumina orbilor de patru miliarde de euro

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 19:06
8361 citiri
Opinii: Elena Udrea da lumina orbilor de patru miliarde de euro
Foto: cotidianul.ro

Este de departe una dintre cele mai amuzante stiri din ultimul timp. Trista in fond, dar garnisita din belsug cu un umor negru deosebit. Pe masura intelepciunii ce se revarsa din partidul de guvernamant.

Din preaplinul luminii PD-L, de unde ar trebui sa se adape toti politicienii importanti care isi propun sa ramana la Putere "pentru totdeauna", a rasarit una dintre cele mai stilizate furaciuni a viitorului.

Un SF de succes inca inainte de lansarea oficiala. Un fel de "grea mostenire" care se pregateste este promisa si apoi infaptuita de pe acum celor ce vor avea sa vina dupa ce PD-L "pentru totdeauna" nu va mai fi.

Pe scurt, in scopul modernizarii a 10.000 de kilometri de drumuri judetene si de interes local, premierul, care nu mai vrea ca nicio sareta sau caruta sa isi rupa rotile prin santurile drumurilor europene, a hotarat sa aloce catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului vreo patru miliarde de euro.

Sub pretextul modernizarii satului romanesc, in programul lansat de Guvern este prevazuta finantarea de la bugetul de stat a proiectelor ramase restante pe masura 322. Hazul abia de aici incepe. Desi banii, cele patru miliarde, nu exista, lucrarile de modernizare si reabilitare vor incepe. Contractele statului cu firmele vor fi incheiate, insa plata va veni abia... din 2013!

Traducand pe intelesul tuturor, ceea ce Emil Boc infaptuieste prin acest proiect, probabil sub inspiratia luminii furate de la PD-L Bucuresti, este sa finalizeze lucrari de infrastructura in timpul mandatului sau pe banii nostri desigur, dar care vor fi platite, cel mai probabil, de Guvernul pe care il va da actuala Opozitie.

In comunicatul oficial al Guvernului se precizeaza ca "finantarea se asigura din sume alocate anual, insa in primii doi ani aceasta se va face de catre executanti, urmand ca din anul 2013 ministerul sa inceapa sa achite contravaloarea lucrarilor pe masura ce ele sunt finalizate".

Ce poate fi mai frumos decat clocirea unei "monstruoase mosteniri" chiar sub ochii celor care o vor incasa. Bineinteles ca tot noi vom plati acei bani, intrucat ei nu vin nici de la Soarele PD-L, nici de la UE, insa "cadourile" pe care politicienii si le fac unii altora pe spinarea noastra intrec de aceasta data pana si puterea de imaginatie a unui autor consacrat de SF-uri.

Trecand peste neintelegerile de fond ale programului, ca de exemplu, de unde vor veni acei bani in 2013, din moment ce ei nu exista nici astazi, problema cea mai grava este ca prin aceste contracte firmele care vor primi lucrarile sunt tinute in viata. Pentru ca, se stie bine in mediul afaceristilor nostri, oricum ar fi - statul isi plateste intotdeauna datoriile. Mai devreme sau mai tarziu.

Pe langa proiectele otravite, in afara ironiei si umorului negru pe care Puterea le practica sfidator in fata Opozitiei, dincolo de intrebarile concrete legate de ce firme vor castiga licitatiile, de unde va lua statul banii, cum garanteaza Boc o finantare dintr-un viitor in care el insusi s-ar putea sa ia lumina doar de la biserica, ramane aceeasi constanta dintotdeauna:

Ce greseala am facut noi ca sa fim astfel pedepsiti? Ce blestem atarna in destinul nostru, ca sa fim obligati sa platim o campanie electorala care tocmai a fost anuntata cu doi inainte de alegeri? Ironia cea mai crunta e ca vom plati lucrarile din campania electorala de acum a partidului democrat liberal DUPA alegerile din 2012. Cel putin ramane o lucrare frumoasa...

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Elena Udrea ministrul Dezvoltarii Regionale si, #Emil Boc prim ministru Romania, #proiecte de modernizare a Romaniei , #PDL
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
"pentru totdeauna", soarele PDL, etc - restul nu mai trebuie citit, este clar cine scrie sub acest pseudonim