Elena Udrea, despre laudele la adresa ei si cum poti sa-ti rupi gatul in orice moment

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 14:05
3396 citiri
Elena Udrea, despre laudele la adresa ei si cum poti sa-ti rupi gatul in orice moment
Foto: Arhiva

Noul presedinte al PD-L Bucuresti, Elena Udrea, apreciaza ca "este putin probabil" sa fie candidatul partidului la alegerile din 2012 pentru Primaria Capitalei. In plus, aceasta admite ca si-a asumat o responsabilitate uriasa preluand filiala din Capitala, apreciind ca "isi poate rupe gatul" in orice moment.

"Nu este exclus sa candidam cu cineva din afara partidului. Poate fi cineva din zona societatii civile, poate fi cineva din mediul de afaceri. Daca este o persoana cu credibilitate in randul bucurestenilor, cu un proiect pentru Capitala si care sa aiba aceleasi convingeri cu noi, nu este exclus sa sustinem o astfel de persoana", a declarat Elena Udrea la RFI.

"Capitala ar putea s-o castige Liviu Negoita, ar putea s-o castige Vasile Blaga. Vasile Blaga a intrat in alegerile din 2008 cu o luna inainte de data alegerilor. I-a fost greu sa recupereze si asta a fost. In momentul acela a castigat demagogia in fata profesionalismului. Dar eu cred ca dupa patru ani de mandat Sorin Oprescu, Vasile Blaga de departe are sanse sa castige alegerile din 2012.

Ar putea candida Anca Boagiu, un excelent ministru, ar putea candida Cristi Preda, de asemenea. Nu este obligatoriu ca presedintele organizatiei sa candideze. Nici nu exclud, dar eu sunt o persoana realista, nu am ambitii inutile. Vreau sa fac politica si sa ramana ceva in urma mea, de asta imi si place atat de mult ministerul, munca pe care o fac la acest minister. Deci, fara sa exclud din start aceasta posibilitate, pot sa spun ca e putin probabil ca eu sa fiu candidatul din 2012", a mai declarat Elena Udrea.

Noul sef al PD-L Bucuresti a tinut sa ii dea o replica lui Cristian Preda, despre care a spus ca, cel mai probabil, nu a citit statutul si regulamentul partidului atunci cand a propus ca, in cazul in care nu exista decat un singur candidat, alegerile in partid sa nu se mai tina.

"Poti sa candidezi singur si sa nu castigi. Daca ai candidat singur, trebuie sa obtii minim jumatate plus unu din voturile delegatilor. Asta inseamna ca nu neaparat daca ai candidat singur si castigi. E nevoie de alegeri, chiar si cand exista un singur candidat", a explicat Elena Udrea.

Pe de alta parte, aceasta considera ca laudele care i-au fost aduse de colegii sai la Conferinta de alegeri de duminica nu au fost exagerate.

"Poate contrastand cu ceea ce spune zi de zi o anumita parte a presei despre mine, poate unora li s-a parut exagerat. Pe de alta parte, colegii care au venit acolo sunt colegi care au venit sa ma sustina. Cei care nu ar fi avut cuvinte de lauda la adresa mea probabil ca nu au venit. Este normal sa exprime cuvinte de apreciere si sa motiveze votantii sa-si exprime un vot pozitiv, ca doar acesta a fost scopul prezentei lor acolo. Deci nu mi s-a parut exagerat", a conchis Elena Udrea.

In acest context, aceasta a apreciat ca realist discursul tinut de Vasile Blaga, fost presedinte al organizatiei de Bucuresti.

"Domnul Vasile Blaga a fost presedinte la organizatia Bucuresti, stia exact la ce ma inham. Daca la aceasta organizatie castigi, toata lumea imparte castigul si meritele. Daca pierzi, pierde numai liderul. Asa a fost si cu Vasile Blaga. Cand a pierdut Capitala, a fost cel care si-a asumat consecintele pierderii alegerilor din 2008. (...)La Bucuresti, ca presedinte de organizatie, poti sa iti rupi gatul in orice moment", a conchis Elena Udrea.

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...