Elena Udrea, despre popularitatea lui Basescu si candidatura la Cotroceni - Interviu (I)

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 12:12
7666 citiri
Elena Udrea, despre popularitatea lui Basescu si candidatura la Cotroceni - Interviu (I)

Elena Udrea, ministrul Turismului si Dezvoltarii, nu exclude posibilitatea de a candida la Primaria Capitalei, dar nici la functia de presedinte al Romaniei. Presedintele PD-L Bucuresti a declarat intr-un interviu pentru Ziare.com ca va anunta la momentul potrivit daca va candida sau nu pentru cele doua functii.

Elena Udrea a vorbit si despre popularitatea presedintelui Traian Basescu, afirmand ca este normal ca aceasta sa scada. Asta pentru ca, spune ea, "orice personalitate politica se erodeaza in vreme de criza".

Liderul PD-L Bucuresti a mai declarat in interviul pentru Ziare.com ca si-ar dori ca actualul Guvern sa dea dovada de mai multa fermitate in luarea deciziilor la momentul oportun.

Udrea recunoaste ca nu este perfecta si afirma ca regreta faptul ca are foarte multe proiecte si prea putin timp. Nu prea are timp nici pentru distractii, dar sustine ca se straduieste sa invete ca "timpul liber nu e un moft, un lux pe care nu mi-l permit, ci o necesitate".

Referitor la o noua guvernare cu PNL, Elena Udrea a declarat pentru Ziare.com ca isi doreste o alianta a tuturor fortelor de dreapta. Insa de o intelegere cu PSD nu s-a aratat foarte incantata, afirmand ca in politica e nevoie de oameni hotarati, capabili sa-si asume si decizii nepopulare si, in opinia ei, PSD nu este in aceasta situatie.

Candidati la Primaria Capitalei?

Nu exclud aceasta posibilitate.

Cand veti lua o decizie in acest sens?

Cand va veni momentul potrivit.

Va considerati mai buna decat Sorin Oprescu pentru functia de primar al Capitalei?

Este simplu. Comparati proiectele mele ca manager al MDRT si proiectele domnului Oprescu la Primaria Capitalei.

Exista o complicitate intre PD-L si Sorin Oprescu? Andrei Chiliman a afirmat ca declaratiile dumneavostra impotriva lui Oprescu sunt menite sa acopere complicitatea acestuia cu PD-L, care controleaza majoritatea in Consiliul General al Municipiului Bucuresti

Este o afirmatie politica la fel ca oricare alta, marca Andrei Chiliman.

De ce ati fost singurul candidat pentru sefia PD-L?

Intrebati-i pe potentialii contracandidati.

Cum va descurcati cu toate functiile pe care le detineti?

Avand in vedere ca sunt complementare, consider ca este chiar un avantaj.

Mai aveti timp de familie sau de distractie?

Orice succes presupune un sacrificiu. Important este sa merite schimbul.

Cum va petreceti timpul liber?

Ma tot straduiesc sa invat ca timpul liber nu e un moft, un lux pe care nu mi-l permit, ci o necesitate.

Exista vreun conflict intre dumneavoastra si Vasile Blaga?

Categoric, nu!

Ati primit un avertisment de la Vasile Blaga: "daca PD-L va pierde alegerile in Bucuresti, infrangerea va fi doar a Elenei Udrea". Va pierde PD-L alegerile in Capitala?

Nu a fost un avertisment, ci o afirmatie rezultata prin prisma experientei traite de domnul Blaga insusi. Pe de alta parte, sunt convinsa ca PD-L poate castiga alegerile pentru Primaria Capitalei.

In cazul in care nu veti candida la Primaria Capitalei, cine credeti ca ar fi potrivit pentru aceasta functie?

Am mai spus-o si o repet, dupa patru ani de Oprescu, oricine ar putea castiga Capitala: Liviu Negoita, Vasile Blaga, Anca Boagiu sau chiar Cristi Preda. Nu este obligatoriu ca presedintele organizatiei sa candideze.

Va doriti o alianta cu PNL?

Imi doresc o alianta a tuturor fortelor de dreapta. Ma refer la toti cei cu reale convingeri de dreapta, fie ca este vorba de mediul politic, privat sau societatea civila.

Dar cu PSD?

Am mai avut alianta cu PSD si s-au retras cand a fost mai greu. In politica e nevoie de oameni hotarati, capabili sa-si asume si decizii nepopulare. Nu cred ca PSD este in aceasta situatie.

Este nevoie de o reforma in PD-L?

In permanenta exista lucruri care pot fi imbunatatite, situatii la care trebuie sa ne adaptam, cu atat mai mult intr-un partid politic cu adevarat democrat.

Aveti sa va reprosati ceva in ceea ce priveste activitatea dumneavoastra politica?

Am foarte multe proiecte, prea putin timp si, sigur, nu sunt un om perfect.

Dar Guvernului aveti sa ii reprosati ceva?

Mai multa fermitate in luarea deciziilor la momentul oportun.

Adrian Nastase a afirmat recent ca PD-L isi pregateste o relansare prin inlocuirea lui Boc de la Guvern si partid. Este adevarat?

Relansarea este o masura binevenita in activitatea oricarui partid in vreme de criza. Avem nevoie sa ne reinventam pentru a convinge electoratul ca suntem un organism viu, perfect adaptabil la conditiile date. Este un lucru pe care PSD nu l-a inteles la momentul 2004 si, de aceea, acum stau pe margine si comenteaza despre inlocuiri. Mai bine s-ar uita in propriul partid.

V-ar tenta sefia PD-L?

Orice politician serios, implicat, dedicat proiectelor sale isi doreste un astfel de post la un moment dat.

De ce tot mai multi romani sunt suparati pe Guvern si deciziile luate de Executiv in ultima vreme?

Este o perioada dificila, in toate tarile europene exista astfel de nemultumiri. Romania nu este o exceptie, decat in masura in care mass media exacerbeaza niste tendinte firesti intr-un context socio-economic evident nefavorabil.

Nici Traian Basescu nu mai este iubit. Potrivit ultimelor sondaje increderea in seful statului a scazut. De ce credeti ca s-a intamplat acest lucru?

Orice personalitate politica se erodeaza in vreme de criza, cu atat mai mult cu cat isi asuma fara rezerve masurile nepopulare de combatere a crizei.

Veti candida la presedintia Romaniei?

Veti afla daca si cand ma voi hotari.

Cum va vedeti peste 10 ani? Atat pe plan profesional cat si personal

Cu 10 ani mai experimentata si inteleapta.

Ziare.com va prezinta maine si partea a doua a interviului cu Elena Udrea

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Elena Udrea PDL Primarie, #Elena Udrea presedintie PDL, #Udrea Basescu Guvern , #PDL