Elena Udrea il face praf pe premierul Greciei si socialismul care prabuseste Europa

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 13:49
5768 citiri
Elena Udrea il face praf pe premierul Greciei si socialismul care prabuseste Europa
Foto: TABU

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, ii indeamna pe jurnalistii care i-au intors pe toate partile aparitia in revista TABU, sa analizeze mai degraba cum "socialismul politic prabuseste lumea economica".

Dupa ce a pozat in chip de cinci dintre cele mai importante femei din lume, Cleopatra, regina Egiptului, Eva Peron, sotia presedintelui argentinian Juan Peron, Jackie Kennedy, Prima Doamna a Americii, Margaret Thatcher, prima femeie prim-ministru din Europa, si Madonna, regina muzicii pop, Elena Udrea il critica pe premierul Greciei, Georgios Papandreou, care a anuntat ca va organiza referendum pentru aplicarea masurilor de austeritate cerute de Uniunea Europeana.

"Decizia guvernului socialist grec al lui Georgios Papandreou de a supune la referendum planul de austeritate asumat si acceptat deja in discutiile cu reprezentantii tarilor din UE, dar si cu FMI, a dinamitat practic din nou linistea din zona euro.

Elena Udrea provoaca misoginii, intr-un pictorial TABU (Galerie foto)

Dupa cateva zile in care bursele crescusera, lovitura aplicata de politicienii greci a fost atat de puternica incat aproape ca a anulat castigurile din ultimele saptamani", scrie Elena Udrea.

Afirmand despre consultarea populara din Grecia, care ar urma sa fie organizata in ianuarie 2012, ca este inutila, grecii neavand cum sa fie de acord cu masurile de austeritate, Udrea explica:

"Referendumul lui Papandreou este deopotriva nepotrivit si inutil. Nepotrivit, pentru ca tu, ca politician, nu mai ai credibilitate in momentul in care ai stabilit deja cu factorii de decizie internationali care sunt conditiile bail-out-ului.

Inutil, pentru ca este clar care va fi raspunsul cetatenilor greci, care, evident, vor refuza masurile de austeritate. Cred ca in orice tara din lume, un referendum care sa fie directionat pe ideea reducerii taxelor, sa spunem, s-ar bucura de un succes incontestabil".

Practic, Udrea il acuza pe Papandreou de populism. "Daca zona euro se va prabusi si criza va avansa, toti europenii trebuie sa tina minte din cauza cui se intampla asta. Le place sau nu sa recunoasca socialistilor, dar modelul lor politic a inglodat Europa in aceasta criza a datoriilor", sustine Udrea.

Atacul ministrului la adresa premierului Greciei se transforma, treptat, intr-un atac la adresa socialismului. In viziunea Elenei Udrea, socialismul "se insinueaza in creierul fiecarui cetatean si potenteaza ideea ca statul trebuie sa aiba grija de tine, indiferent cat de bun sau de rau esti, cat de mult muncesti sau cat de capabil te dovedesti".

Fireste, Victor Ponta nu putea scapa de "sagetile" doamnei Udrea. "Anul trecut, pe atunci proaspat ales sef la PSD si co-presedintele al Uniunii Socialiste, Ponta il lauda pe Papandreou, il prezenta ca pe un exemplu de urmat de presedinte de partid socialist", scrie ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Citește și:
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Politicienii români par că încă nu au găsit calea comunicării cu statele Schengen pentru a le convinge să ne primească în comunitate. Unii spun că există căi juridice care să rezolve...