Elena Udrea: In comparatie cu Guvernul USL, Stan si Bran par seriosi

Luni, 27 Mai 2013, ora 15:55
2687 citiri
Elena Udrea: In comparatie cu Guvernul USL, Stan si Bran par seriosi
Foto: Pagina de Facebook a Elenei Udrea

Deputatul PDL Elena Udrea considera ca anuntul premierului legat de un control asupra contractului cu Bechtel este "hazliu".

"Premierul ne-a anuntat ca il va verifica pe Adrian Nastase, mentorul sau, cel care se face responsabil de aceasta teapa uriasa reprezentata de autostrada Bechtel. Sunt foarte curioasa daca va gasi ceva impotriva fostului prim-ministru. Ma cam indoiesc, dar adevarul este ca nu stiu care sunt relatiile dintre cei doi", afirma Elena Udrea, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Pe de alta parte, deputatul PDL a criticat si decizia Guvernului Ponta de a amana rezilierea contractului cu Bechtel, spunand ca Executivul devine "neserios si penibil".

"Acest Guvern se umple de penibil. Nu e posibil sa anunti cu surle si trambite ca reziliezi unul dintre cele mai paguboase contracte ale Romaniei cu o firma si apoi sa spui ca nu se poate, mai trebuie sa asteptam. Prin comparatie cu Guvernul USL, si filmele cu Stan si Bran par serioase", a spus Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului a cerut demisia ministrului Dan Sova, pentru ca "nu este acceptabil ca un ministru sa anunte rezilierea unui contract fara ca in prealabil sa stie ce presupune acesta. Dovedeste superficialitate si incompetenta. Daca acolo se presupun despagubiri de 1 miliard de euro din partea statului roman? Cred ca Sova ar trebui sa-si dea demisia sau sa fie demis".

Rezilierea contractului cu Bechtel, amanata - Sova nu stie cati bani sa le dea americanilor

Rezilierea contractului cu Bechtel pentru autostrada Transilvania, care ar fi trebuit sa aiba loc luni, a fost amanata.

Intarzierea are loc din cauza faptului ca, deocamdata, nu se cunoaste exact valoarea despagubirilor pe care Bechtel trebuie sa le primeasca, a explicat ministrul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Dan Sova.

Proiectul pentru construirea autostrazii Transilvania a inceput in 2004, cu traseul Brasov - Bors, contractul valorand 2,2 miliarde de euro. Lucrarile s-au intrerupt, insa, la jumatatea anului 2005, cand s-a inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta.

Din totalul de 415 kilometri pe care trebuia sa-i construiasca Bechtel, s-au facut doar 52, intre Turda si Campia Turzii, compania renuntand la tronsonul dintre Targu Mures si Brasov.

Pentru cei 52 de kilometri, statul roman a platit nu mai putin de 1,4 miliarde de euro.

M.M.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Udrea contract Bechtel, #Udrea , #PDL
Comentarii