Elena Udrea: In mintea mea, startul anului scolar echivala cu inceputul anului

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 15:46
2120 citiri
Elena Udrea: In mintea mea, startul anului scolar echivala cu inceputul anului

Vicepresedintele PDL Elena Udrea evoca cu nostalgie prima zi de scoala, care echivala, pentru ea, cu inceputul anului, si spune ca acolo a invatat ce inseamna prietenia, competitia si i s-a starnit pofta de cunoastere.

"Mult timp, in mintea mea, startul anului scolar echivala cu inceputul anului. Mai simplu, inceperea scolii era ziua cea mai importanta a anului. Intotdeauna am privit scoala ca un loc care te formeaza ca om: pe langa invatatura ca atare, extrem de importanta, printre colegi inveti ce inseamna prietenia, competitia si se starneste pofta de cunoastere. Cu toate schimbarile care s-au produs de cand eram eu eleva si pana acum, cred ca imaginea copilului care intra in prima zi la scoala sau care-si revede prietenii dupa o vacanta lunga a ramas aceeasi. O bucurie nedisimulata si o energie specifica doar copilariei", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Ministrul Turismului este optimista ca noua Lege a Educatiei va aduce schimbarile necesare in sistemul romanesc de educatie.

"Scoala romaneasca a trecut in ultimii ani printr-o etapa dificila, dar, odata cu aplicarea noii Legi a Educatiei, lucrurile se vor imbunatati. Pentru prima data, in centrul sistemului de invatamant sunt copiii. Acestia nu mai sunt priviti ca actori secundari ai actului educational, ci ca scop final. Rolul copiilor trebuie sa fie acela de a creste si de a se dezvolta armonios, de a invata deopotriva informatiile necesare pentru a avea un drum lin in viata, dar si cum sa se integreze in societate", sustine vicepresedintele PDL.

Elena Udrea spune ca se incarca de energie pozitiva atunci cand ii vede pe elevii fericiti ca au o scoala noua.

"Ca decidenti guvernamentali, e firesc sa incercam sa le oferim elevilor conditii bune de studii si profesori pregatiti si motivati. Din experienta personala, atunci cand particip la inaugurarea unei scoli renovate de catre MDRT, a unei sali de sport construite pentru vreun liceu sau chiar a unei gradinite pentru prescolari, am senzatia ca reusim sa contribuim activ la dezvoltarea urmatoarei generatii. Inconjurata de elevi bucurosi ca au o scoala moderna, un laborator bine dotat, o sala de clasa cu mobilier nou, ma incarc la randu-mi de energie pozitiva", mai noteaza aceasta.

Elena Udrea le transmite copiilor sa aiba parte de succes si bucurii in noul an scolar.

"Nu vreau sa inchei fara a le transmite un mesaj copiilor. Le spun si lor ceea ce, la randu-mi, am fost invatata de parinti: viata este o competitie care trebuie castigata si alergatorul care este primul din pluton ridica stacheta performantei si ii obliga si pe ceilalti sa tina ritmul. Aveti sansa ca, ajutati de parinti si de dascali, sa deveniti tot ceea ce va doriti. Sa aveti parte numai de succes si de bucurii!

Iar dumneavoastra, dragi parinti, aveti datoria sa fiti puternici si optimisti. La varsta pe care o au acum, copiii au nevoie de toata iubirea si atentia dumneavoastra. Fiti alaturi de ei, incurajati-i catre carte, ajutati-i sa se dezvolte. Oferiti-le sansa de a ajunge oameni de nadejde. Fiti alaturi de dascali pe acest drum al educatiei, care porneste de acasa si se definitiveaza la scoala", conchide Udrea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Elena Udrea scoala romaneasca, #Elena Udrea ministru , #PDL