Elena Udrea isi consolideaza pozitia de castigator detasat in colegiul sau din Neamt

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 14:08
2988 citiri
Elena Udrea isi consolideaza pozitia de castigator detasat in colegiul sau din Neamt

Primele doua saptamani de campanie electorala au consolidat pozitia de castigator detasat pentru Elena Udrea, candidat pentru Camera Deputatilor in Colegiul 4, Neamt.

Fostul ministru al Dezvoltarii, candidat din partea ARD, intruneste 57,53% din optiunile alegatorilor cu drept de vot din municipiul Roman si comuna Ion Creanga, inregistrand o crestere de aproximativ un procent fata de debutul campaniei.

Contracandidatul acesteia de la USL, Liviu Bratescu, inregistreaza o scadere de 2 procente, fiind preferat de 28,43% dintre alegatori.

Actiunile de campanie s-au materializat, pe un fond de notorietate ridicata a Elenei Udrea, in cresterea favorabilitatii romascanilor fata de aceasta cu aproape 10%, dar aceasta crestere nu se regaseste integral in optiunile de vot.

In ceea ce il priveste pe Liviu Bratescu, notorietatea acestuia a crescut cu aproximativ 7%, dar favorabilitatea fata de persoana sa este in scadere, cele doua fenomene concretizandu-se in scaderea intentiilor de vot.

Referitor la votul politic, principalele aliante urmaresc tendintele candidatilor, optiunile pentru ARD (PDL-FC-PNTCD) crescand in primele doua saptamani de campanie cu 2 procente, la 45%, in timp ce optiunile pentru USL au scazut un procent, la 37%.

In municipiul Roman si comuna Ion Creanga din judetul Neamt, PP-DD are o intentie de vot de 10,8%, PER este preferat de 3,7% dintre alegatori, PRM de 2, 9%, PP de 0,8% si UDMR de 0,3% dintre romascani.

In ceea ce ii priveste pe ceilalti contracandidati ai Elenei Udrea, acelasi sondaj arata ca Gabriel Andrici, candidatul PP-DD, va obtine 7,48% din voturi, iar Constantin Ghica, din partea PER, este situat pe locul patru, cu 2, 88 % din intentiile de vot. Potrivit aceluiasi sondaj, Daniel Enache, din partea PRM, intruneste 1,61% din intentiile de vot, iar Denis Popovici(PP)- 0,35%. Pe ultimul loc se afla candidatul UDMR, Eros Levente, ce intruneste 0,24% din intentiile de vot.

Cifrele au fost obtinute prin redistribuirea nehotaratilor care reprezinta 30% dintre totalul respondentilor. Sondajul a fost realizat prin metoda CATI, pe un esantion de 1.000 de persoane, de catre voluntari ai Asociatiei pentru Demnitate si Valoare Umana, in perioada 22-25 noiembrie 2012. Marja de eroare a sondajului este de +/-3,2%, iar sondajul a fost realizat la comanda ARD Roman.

Citeste si:
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a contrazis luni, 8 august, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că localităţi din România subvenţionează metroul din...
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
În plin scandal cu UDMR-ul privind declarațiile lui Viktor Orban, PNL și PSD reaprind discuția privind rotativa scaunului de premier care ar trebui să ajungă la social-democrați. Liderul...