Elena Udrea: Nu am niciun complex sa militez pentru promovarea femeilor in politica

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 15:22
1962 citiri
Elena Udrea: Nu am niciun complex sa militez pentru promovarea femeilor in politica
Foto: Arhiva/ MDRT

Vicepresedintele PDL Elena Udrea anunta ca nu mai are "niciun complex sa militeze public pentru promovarea femeilor in politica romaneasca", mai ales acum cand, "prin rezultatele obtinute de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si de ea personal in interiorul partidului, a aratat tuturor ca o femeie poate munci 14-16 ore pe zi, in fiecare zi, uneori mai mult si mai bine decat un barbat".

Pentru a demonstra ca femeile au succes in politica, Elena Udrea le da drept exemplu pe cele noua femei care detin functia de presedinte al tarilor lor: Dilma Rousseff (Brazilia), Laura Chinchilla (Costa Rica), Roza Otunbayeva (Kargastan), Dalia Grybauskaite (Lituania), Cristina Kirchner (reconfirmata presedinte al Argentinei pe 23 noiembrie), Pratibha Patil (India), Ellen Johnson Sirleaf (Liberia), Tarja Halonen (presedinte al Finlandei din 2000) si Mary McAleese (Irlanda).

"Dupa cum puteti vedea, sunt tari dintre cele mai diverse: de la tari cu probleme de dezvoltare economica destul de grave (precum in Africa), pana la tari europene cu un nivel de trai ridicat. Ceea ce inseamna ca accesul femeii la varful politicii nu este conditionat de dezvoltarea economica a tarii, ci doar de priceperea ei... In logica aceasta, mi-as dori foarte mult sa vad ca, si in Romania, unul dintre partidele mari e suficient de deschis sa propuna o femeie curajoasa si priceputa la cea mai importanta functie in stat", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Ministrul Turismului si Dezvoltarii marturiseste ca s-a "ferit sa vorbeasca despre faptul ca este femeie in politica", insa acum crede ca poate sa faca asta, datorita rezultatelor muncii sale.

"Intr-o anumita masura, chiar aflata in interiorul unei lumi misogine, nu am vrut sa vorbesc despre discriminarile la care sunt supuse femeile politician. Acum, insa, cred ca, prin rezultatele obtinute de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si de mine personal in interiorul partidului, am aratat tuturor ca o femeie poate munci 14-16 ore pe zi, in fiecare zi, uneori mai mult si mai bine decat un barbat. Si asta chiar si pe tocuri, mergand si la coafor, si, mai ales, fara sa ma transform intr-un barbat.

In acest moment, nu mai am niciun complex sa militez public pentru promovarea femeilor in politica romaneasca. Asa cum in alte parti se poate, chiar foarte aproape de noi, sunt convinsa ca si Romania incepe sa renunte la structura sa patriarhala si sa accepte faptul ca femeile pot fi politicieni mai buni decat barbatii", mai noteaza vicepresedintele PDL.

Elena Udrea precizeaza ca are un respect deosebit pentru femeile care reusesc in "lumea barbatilor".

"Si, prin extensie, femeile pot ocupa orice functie de conducere pe care o detine astazi un barbat. Am un respect deosebit pentru cele care reusesc in lumea barbatilor, in orice ramura ar fi, care-si fac o cariera si lupta mereu pentru a ajunge si mai sus", conchide Udrea.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea promovare femei politica, #Elena Udrea femei politica , #PDL