Elena Udrea, pisica razbunatoare si reforma PDL (Opinii)

Duminica, 06 Mai 2012, ora 09:05
5405 citiri
Elena Udrea, pisica razbunatoare si reforma PDL (Opinii)

Esecul fostei coalitii de guvernamant in a-si sustine guvernul la motiunea "Opriti guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!" si disolutia fostei majoritati au accentuat degringolada PDL si a celorlalte partide componente ale Puterii.

In asemenea situatie, te-ai fi asteptat ca maretii lideri sa nu aiba liniste pana nu reusesc sa opreasca hemoragia de parlamentari, primari, consilieri si, ceea ce doare cel mai tare, caderea in sondaje, trendul negativ in preajma marilor confruntari electorale.

Daca preocuparea pentru soarta interna lipseste, te poti gandi ca PDL isi sacrifica viitorul politic pentru o reforma interna drastica, de nu, pentru binele patriei, al cetatenilor pe care vrea sa-i salveze din ghearele crizei si din coltii recesiunii, lansand programe si idei geniale.

Ei, bine, nu. Partidul isi investeste in continuare toate energiile in razboiul pe viata si pe moarte cu USL si cu liderii acesteia angajati in alcatuirea si legitimarea propriului Executiv si in pregatirea unor programe economice si sociale urgente.

Nu va era dor de un nou razboi?

Asa ca, armate de activisti si vectori de influenta mediatica au reinceput razboiul cu dusmanii politici si presa ostila la incurajarile Elenei Udrea, prima care pare a se fi trezit dupa cosmarul pierderii Puterii: "PDL este acea pisica pe care o calci de zece ori cu masina si, cand te gandesti ca ai zdrobit-o, iti sare la gat".

In clipele grele, comandantul iese in fruntea ostilor si incearca sa le salveze moralul, sa le motiveze lupta, precum maretii duci ai anticei Rome: "milites, vos mulieres non estis..."

O ajuta si Sebastian Lazaroiu care le aduce aminte stralucitele victorii de altadata: camerele de luat vederi la supravegherea bacalaureatului, Legea educatiei, codurile din justitie. Dupa care se opreste brusc, nemaiavand ce adauga.

Doar atat? Dupa 4 ani de chinuri, certuri, 4-5 guverne si 8 ani de prezidentialism batos? Se tem ca de tamaie sa-si aduca aminte de taieri de salarii si pensii, de scaderea drastica a nivelului de trai, de degringolada din sanatate si finantele publice. Ori de atacurile mereie la democratie, la drepturile si libertatile cetatenesti.

Elena Udrea stie ce spune

Nu poti sa nu-i dai dreptate Elenei Udrea: asa este. PDL si liderii sai fortosi n-au stiut sa aduca prosperitate si beneficii tuturor cetatenilor romani, dar au sarit mereu la gatul dusmanilor. Numai ca, dupa atatea batalii si razboaie castigate, tara a ajuns intr-o situatie limita, iar, conform ultimelor estimari, populatia crede ca mai jos de atat nu se poate.

Nu s-au schimbat nici macar caii de bataie, iar tonul reluarii luptei din punctul in care ramasese l-au dat, ca de obicei, televiziunile de partid: la lupta, pui de lei portocalii! Numai noi am stiut sa guvernam tara! Jos constructia politico-mafiota gandita de Iliescu si Voiculescu!

Sa scapam odata de varanul suspendac, de "Felix" securistul, de Nastase nu-s-cate-case, de bunicuta Ilici Iliescu, de seniorul liberal, turnatorul Balaceanu-Stolnici, de ministreasa Rodica Stanoiu... Oare din cauza ultimilor trei nu s-au putut desavarsi radicalele reforme ale statului?

Care schimbare?

Nici procesele de intentie nu si-au schimbat culoarea ingalbenita de trecerea anilor: suspendarea lui Basescu si lipsa de programe a USL, baronii lor atotputernici, interventiile lor in justitie, caderea la mana Uniunii Sovietice...

Singurele elemente noi sunt:

- au dat jos Guvernul intelectualului fara egal Mihai Razvan Ungureanu de frica. Nu conteaza ca o tara intreaga a vazut cu totul alt film: nepriceperea, slabiciunea si indecizia unui premier servil, fara solutii, care vorbeste mult, intr-o limba academic-pasareasca fara sa spuna nimic;

- Ponta si Antonescu ataca libertatea presei, breasla atat de hartuita a jurnalistilor, ii ameninta cu moartea pe MRU, pe Boc, pe Anastase, pe "procurorul care-l ancheta pe Nastase"...

Presa e de vina ca moare?

Partial, da. Insa adevarul trebuie spus: de atata libertate portocalie a presei, in Romania cotidianele nationale pot fi numarate pe degetele de la o mana, iar mass-media cunosc o politizare si o monopolizare aproape totale. Cat despre amenintarile cu moartea, din tragedie cum pareau, au ajuns o comedie spumoasa cu signor Pantalone si Colombina.

Reforma PDL? Ei da! Electoratul portocaliu are rabdare, intai sa treaca alegerile locale, apoi cele parlamentare si, dupa aceea, mai vedem.

#Elena Udrea PDL, #Elena Udrea guvern Ponta, #reforma PDL Opozitie , #PDL